Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure

de simona72 in Prajituri, 6 Feb 2019 | 3189 vizualizari

 

Aluatul de tarta este la fel ca si cel pentru o tarta sarata. Simplu, cu ingrediente putine si usor de preparat. Atentie la pasii pe care i-am descris in reteta de tarta sarata.
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 120 gr zahar alb
  • 70 gr unt gras
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • ½ lingurita sare grunjoasa
  • 120 gr alune de padure
  • 150 gr ciocolata neagra+150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru aluat:(pentru 2 tarte mai mici)
  • 120 gr unt gras rece
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure:

Pentru crusta aveti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html

Ce este diferit fata de crusta pentru tarta sarata, este faptul ca pentru aceasta tarta se coace complet. Adica: se coace tarta cu hartie de copt cu bile pentru 30-35 minute, apoi se inlatura bilele si se mai coace inca 10 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se poate pune umplutura.

Pentru caramel: intr-o cratita cu fund dublu se pune zaharul la foc mic inspre mediu. Se lasa zaharul sa se caramelizeze si se amesteca constant in craticioara. Daca zaharul se arde caramelul va avea gust amar. Dupa ce zaharul s-a caramelizat si a capatat culoarea chihlimbarului se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se ia cratita de pe foc, sau se poate lasa pe flacara mica, dar atentie sa nu va ardeti cand puneti smantana. Compozitia din cratita incepe sa bulbuceasca, se amesteca pana incepe sa se calmeze. Se adauga sarea, de preferat sa gustati si sa faceti caramelul dupa gustul vostru. Se adauga alunele de padure taiate grosier. Se lasa sa se raceasca pana devine calduta. Se toarna in crusta coapta complet si se da la frigider pentru 30-40 minute.

Ciocolata se taie grosier cu un cutit si se pune intr-un bol. Se adauga smantana pentru frisca, se pune castronul pe baie de aburi, se amesteca constant si se lasa pana ciocolata este complet topita. Daca este prea fierbinte se lasa sa se tempereze, apoi se toarna peste caramel. Se da la frigider pentru o ora, sau pana glazura de ciocolata s-a intarit.

De preferat, inainte sa taiati si sa serviti tarta, e bine sa o scoateti din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte. Se poate lasa la temperatura camerei si apoi se poate servi. In felul acesta crusta, care se aseamana cu un biscuite este frageda si nu tare ca si atunci cand este scoasa din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si alune de padure