Budinca de dovlecei

de oanapl in Mancare copii, 22 Mar 2020 | 2125 vizualizari

 

În zilele astea, când stăm numai prin casă, mai pregătesc și rețete rapide, cu ce mai găsesc prin frigider. Puteți adăuga, dacă doriți și alte legume la acest preparat.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 400g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 400g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt. Se mixează ouăle cu sare, apoi se adaugă brânza și smântâna și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical. Se adaugă dovleceii, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, ardeiul, sare, piper și se amestecă bine. Se unge un vas termorezistent cu unt, se presară pesmetul, se toarnă budinca să se nivelează.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 190g C și se lasă timp de 35-40 de minute până când budinca e rumenită frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

deyutzky 1

23.03.2020, 02:02

Retetele rapide sunt cele mai bune! Eu de cand cu bebe, nu mai am timp decat de retete rapide. Gust si eu din budinca.

Rocsi 1

25.03.2020, 19:52

Mai fac si eu, in diverse combinatii, pentru ca alor mei le plac astfel de preparate!

dantes 1

29.03.2020, 10:06

Buna!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine