Bors de urzici cu leustean si usturoi

de katty in Ciorbe, 21 Mar 2020 | 4200 vizualizari

 

In plin post profitam de primavara si pregatim un bors delicios de urzici cu leustean si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr urzici
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
  • leustean
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu leustean si usturoi:

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am  spalat si  curatat.

In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare, acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute pana se inmoaie usor. Adaugam ceapa. Amestecam usor din cand in cand pana se inmoaie si ceapa si stingem cu zeama de urzici pastrata.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Fierbem 10 minute, apoi adaugam urzicile pe care le-am tocat in prealabil putin mai mici. Fierbem 10 minute, adaugam sare, piper dupa gust si borsul fiert separat. Dam cateva clocote, adaugam si putina apa daca mai este nevoie.

Adaugam leusteanul, apoi oprim focul si punem usturoiul tocat marunt.

Servim borsul cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu leustean si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta