Bors de urzici cu leustean si usturoi

de katty in Ciorbe, 21 Mar 2020 | 2415 vizualizari

 

In plin post profitam de primavara si pregatim un bors delicios de urzici cu leustean si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr urzici
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
  • leustean
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu leustean si usturoi:

Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am  spalat si  curatat.

In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare, acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute pana se inmoaie usor. Adaugam ceapa. Amestecam usor din cand in cand pana se inmoaie si ceapa si stingem cu zeama de urzici pastrata.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Fierbem 10 minute, apoi adaugam urzicile pe care le-am tocat in prealabil putin mai mici. Fierbem 10 minute, adaugam sare, piper dupa gust si borsul fiert separat. Dam cateva clocote, adaugam si putina apa daca mai este nevoie.

Adaugam leusteanul, apoi oprim focul si punem usturoiul tocat marunt.

Servim borsul cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu leustean si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

vasimur 1

21.03.2020, 18:09

mirela0911 1

22.03.2020, 11:56

dantes 1

23.03.2020, 15:08

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac