Ciorba de fasole cu ciolan

de La Ancuta in Ciorbe, 29 Iun 2011 | 4593 vizualizari

 

In weekend am fost la mama si pentru ca a fost frig am hotarat sa facem o ciorba de fasole. Toata lumea a fost de acord (in special barbatii) :).

 

INGREDIENTE

  • 1 castron fasole boabe (nu am cantarit-o)
  • 1 ciolan afumat de porc (din productie proprie)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei
  • 1 cana zeama de varza
  • 5 linguri bulion
  • sare, piper
  • tarhon
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Spalam bine ciolanul si il punem la fiert impreuna cu fasolea. Pentru ca nu a fost veche nu a trebuit lasata la inmuiat. Dupa ce da un clocot schimbam apa si lasam apoi pe foc pana fasolea e fiarta de jumatate.

Curatam ceapa si o taiem marunt. Morcovii si ardeii ii taiem bucatele iar apoi le punem in ciorba. Adaugam si bulionul si lasam pe foc pana sunt fierte zarzavaturile.

Adaugam apoi zeama de varza , cimbrul si tarhonul tocate marunt. Potrivim de sare si mai lasam sa dea 2-3 clocote.

Servim calda cu ceapa verde sau ardei iute si asteptam cuminti sa vina vara :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe