Ciorba de pui cu taitei de casa

de Miha in Ciorbe, 8 Iun 2009 | 8208 vizualizari

 

Nu-i asa ca v-am facut pofta de o ciorba de pui?

 

INGREDIENTE

  • Pentru taitei:
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru ciorba de pui:
  • 500 g carne de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 500 ml bors acru
  • verdeata (patrunjel,marar,telina,leustean)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu taitei de casa:

Galbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit bine ascutit taiem fasii,pentru a forma taiteii. In mod normal se intind intr-un loc ferit de umezeala si se lasa la uscat.Eu i-am pus intr-o tava si i-am bagat pentru cateva minute la cuptor,la foc foarte mic.


Carnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand carnea din ciorba de pui este pe jumatate fiarta se adauga ceapa,morcovul,ardeiul gras,toate tocate marunt.


Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga in ciorba de pui borsul fiert in prealabil,verdeata tocata si taiteii de casa in ciorba de pui.Se mai da inca un clocot.


Ciorba de pui se serveste cu smantana.

 

TIPS-URI

1

ciorba de pui poate fi dreasa cu ou batut adaugat in ultimele minute ale fierberii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Miha 1

10.06.2009, 22:30

Cristi,scurt si la obiect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu smantana