Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Dec 2021 | 4093 vizualizari

 

  Aceasta ciorba este o premiera si pentru mine. De obicei foloseam zeama de varza acra la ciorbele cu carne mai grasa. Este foarte buna si la pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml zeama varza acra
  • 2 morcovi
  • 3 linguri orez
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita ardei iute rosu tocat
  • 1 ceapa alba
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • Perisoare :
  • 500 gr piept de pui fara piele si os
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura tocata de patrunjel verde
  • 1/ 2lingurita pasta ardei rosii
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat maruntit
  • Smantana - optional .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra:

  1. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati .
  3. Turnati deasupra trei  litrii de apa si puneti la fiert .
  4.  Intre timp tocati pieptul de pui si ceapa cu ajutorul robotului de bucatarie .
  5. Amestecati cu restul ingredientelor date, pentru perisoare .
  6. La aceasta compozitie  de perisoare nu este nevoie de ou .Ele se vor fierbe si vor ramane perfect rotunde si ferme .
  7. Puneti orezul si cimbrul maruntit la fiert in zeama .
  8. Formati perisoare maruntele pe care le fierbeti in zeama cu legume si orez .
  9. Zeama de varza se pune la fiert si dupa ce da un clocot se pune in restul fierturii cu perisoare ca sa o acreasca . Piparati .
  10. Folositi sarea cu masura .Zeama de varza isi aduce si ea aportul bogat in sare.
  11. Smantana este optionala, cine doreste isi pune . Eu nu am pus !!!
  12. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

La aceasta compozitie de perisoare nu este nevoie de ou . Se se vor fierbe si vor ramane perfect rotunde si ferme .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

29.12.2021, 00:51

Rodica , stiu ca iti este pe plac . Tu prepari multe ciorbe cu zeama acra de varza

mirela0911 1

01.01.2022, 12:01

Buna ciorbica ta!

Panacris 1

01.01.2022, 12:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu perisoare de pui