Bors taranesc de coada de vitel II

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 25 Apr 2020 | 2850 vizualizari

 

Va prezint o alta varianta de preparare a borsului taranesc.
Prima varianta este dupa carte si o gasiti aici 
Varianta aceasta este facuta dupa gustul meu. Va ramane la atitudinea dumneavostra pe care s-o preparati in caz ca va intereseaza.

 

INGREDIENTE

  • O coada de vitel
  • 1 morcov spalat si taiat cubulete
  • 4 cartofi potriviti curatati si taiati cuburi
  • O bucata de varza taiata fideluta
  • O felie telina spalata ,curatata si taiata cubulete
  • O radacina patrunjel ,spalat curatat si taiat cubulete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 500 ml bors de buna calitate
  • O ceapa potrivita curatata ,spalata si tocata marunt
  • O tija apio tocat marunt
  • O mana taitei casa
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura leustean spalat si tocat fin
  • O legatura marar,spalat si tocat marunt
  • O foaie dafin
  • 3 linguri ulei
  • 4 litri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de coada de vitel II:

 

Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata.

Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute.

Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt cartofii gata.

In paralele, intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in uleiul incalzit, adaugam morcovii si mai calim inca 10 minute sub capac la foc  minim, adaugam lingura de pasta de tomate amestecam  si lasam 2-3 minute, adaugam, varza, amestecam acoperim si soatm legumele astfel, inca 7 minute la foc mic.

Adaugam continutul din tigaie in oala, adaugam foaia de dafin, amestecam, lasam totul pe foc inca 5 minute, apoi adaugam borsul fiert separat si taiteii. Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, potrivim de sare si piper. Oprim flacara si lasam in repaus  inainte de a servi,10 minute.

Se serveste cu leustean si marar tocat.

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti servi cu smantana.

2

Schimbati prima apa dupa ce a dat carnea in clocot, borsul va fi mai lipede.

3

Nu fierbeti mult borsul dupa ce ati adaugat varza, lasati legumele mai intregi sa le simtiti la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de coada de vitel II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel cu mazare si cartofi