Budinca de paste, cu branza dulce si stafide

de RODIMUR in Mancare copii, 24 Aug 2020 | 584 vizualizari

 

Pentru sfârșitul de săptămână care tocmai a trecut, am făcut o budincă aromată și delicioasă, care în plus nu a necesitat multe pregătiri prealabile, așa că destul de repede, din cuptor s-au răspândit în casă arome tentante, iar noi ne-am putut răsfăța cu un desert foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de paste
  • 300 grame de brânză de vaci
  • 100 grame de stafide
  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 1-2 linguri de esență de rom
  • pudră de scorțișoară
  • unt pentru uns tava de copt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste, cu branza dulce si stafide:

Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.


Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze bine.


Se amestecă brânza de vaci (bine scursă de zer) cu: ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat și amidonul alimentar. Când zahărul s-a topit, se adaugă pastele bine scurse de apă și stafidele, cu esența de rom în care au stat.


Se omogenizează bine compoziția și se toarnă într-o formă de copt, unsă bine cu unt, în prealabil.


Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce budinca se rumenește frumos și uniform. Atunci se scoate tava din cuptor, se mai lasă 1-2 minute ca să se răcorească, după care se răstoarnă ușor pe un platou.


Se presară budinca imediat cu pudră de scorțișoară (cine vrea, poate folosi zahăr pudră) și se decorează, după gust.


Se porționează și se servește caldă. Este foarte bună și după ce s-a răcit.

TIPS-URI

1

Folosiți o brânză de vaci bine scursă de zer.

2

Puteți folosi orice fel de paste aveți la îndemână (eu le-am preferat pe cele de mici dimensiuni).

3

Fierbeți pastele conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult, ca să nu se terciuiască.

4

Clătiți pastele cu apă rece și scurgeți-le bine, înainte de a le adăuga în compoziția de brânză.

5

Pentru a lega compoziția, în loc de amidon alimentar, puteți folosi făină albă.

6

Adăugați în compoziția de budincă și esența de rom în care au stat stafidele, după ce au fost opărite și scurse de apă.

7

Compoziția de budincă nu trebuie să fie apoasă, pentru că în acest caz va trebui să o țineți în cuptor mai mult timp, ca să scadă lichidul și să se lege, ceea ce ar dăuna aspectului și gustului. Totuși nu adăugați prea mult amidon, sau făină (cel mult 3 linguri de făină).

8

Pentru decor, puteți folosi zahăr pudră, dar scorțișoara va da un gust minunat budincii.

9

Această budincă se servește caldă, dar este foarte bună și după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste, cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:54

Mulțumesc frumos, Mihaela!

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:55

Mulțumesc frumos, Ancutsa! Noi mâncăm mai rar, dar cu aceeași plăcere...!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:25

Chiar nu am pregatit de mult timp aceasta budinca si am ceva branza in congelator! Zilele urmatoare stiu ce sa fac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez