Bob cu carne de porc si carnati

de cristeena20 in Porc, 26 Apr 2020 | 1355 vizualizari

 

Bobul face parte din familia mazarei si a fasolei ; Am inceput sa cunosc leguma asta de cand locuiesc aici-in perioada asta a anului cand se gaseste proaspat in piata-impartasesc cu voi un mod de a il gati. 

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr bob
  • 300-500 carne de porc (costite sau bacon proaspat)
  • carnat afumat de porc (sau o varietate de carnati)
  • usturoi
  • ceapa
  • 2 linguri de untura de porc
  • 3-4 cartofi
  • sare, piper alb, ardei iutevin alb
  • coriandru verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob cu carne de porc si carnati:

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.

Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se rumenesc; aduagam carnatii taiati rondele-apoi aduagam ceapa tocata marunt, usturoi, chilli iute, sare, piper, si apoi vin alb. Lasma sa scada si apoi adaugam boabele de bob scurse de apa .

Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol, aduagand din cand in cand apa. 

E gata cand bobul e moale si carnea bine fiarta.

Se serveste cu coriadru proaspat -cu paine de casa :) si vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob cu carne de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

27.04.2020, 19:13

Nu am mancat niciodata bob, dar daca seamana cu fasolea, inseamna ca imi place! Fain preparat!

dantes 1

28.04.2020, 13:23

Buna!

cristeena20 1

30.04.2020, 00:10

Multuemsc frumos!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca