Varza calita cu costita afumata si mamaliguta

de Krystyan Trendy in Porc, 31 Oct 2013 | 1635 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru varza calita cu costita afumata:

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • piper macinat (optional)
  • 500-600 g costita afumata de porc
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apa
  • cateva frunze de tarhon (optional)

Pentru mamaliguta:

  • 1,5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 500 g malai
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu costita afumata si mamaliguta:

Se pune uleiul intr-o cratita.

Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata o culoare aurie.

Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si costita taiata in bucati mari . Lasam cratita la cuptor 40 minute.Din 10 in 10 minute mai amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita .Cand este aproape gata se pune mararul ,apoi tarhonul ,care au fost spalate si tocate fin.Se mai lasa 5-10 minute in cuptor si varza calita este gata .


Mod de preparare mamaliguta:



Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.

Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu costita afumata si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MIUTA 1

31.10.2013, 15:28

Foarte buna

Rocsi 1

31.10.2013, 19:00

Daaaa vin la masa

costel56 1

04.01.2016, 11:11

Foarte buna varza calita cu costita ,dar sa-i pui si un carnat afumat iese super, apoi merge un paharel de tuica fiarta pe frigul asta care a cuprins tara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Varza calita