A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu ciocolata si mandarine

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul roz:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel....Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bacon la slow cooker

Postat de: Bunica in Porc

Bucata de cotlet spalata si uscata cu servetele de bucatarie se portioneaza ( fara a strapunge carnea pana jos) in 6 felii. Intr-un bol mic se pun condimentele agreate si o lingura de ulei....Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie...

Postat de: Bunica in Prajituri

Blatul Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Adauga peste aceasta beazea, zaharul si vanilia. Galbenusurile se freaca cu smantana ,apoi se adauga untul topit. Peste aceasta compozitie...Citeste continuarea

Afumaturi gatite la oala de lut si...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Partea mai ''grea'' este aia pana sa le bagi la cuptor, adica saratul, afumatul, intinderea ''rufelor'' la vant sa prinda niste aere de superioritate dupa ce li s-a urcat fumul la ''cap''....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si...Citeste continuarea

Dorada in crusta de sare

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui....Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si...Citeste continuarea

Desert rulada fara coacere

Postat de: panacris in Dulciuri

Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen. Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare,...Citeste continuarea

Aspic din fructe de mare

Postat de: panacris in Fructe de mare

Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce. Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu nuca

Postat de: Bunica in Salate

Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica. Nuca se macina sau se piseaza cat mai marunt. Maioneza se amesteca cu smantana. Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca. Citeste continuarea

Salata cu somon afumat

Postat de: Bunica in Salate

Somonul se toaca marunt. Ciupercile tocate in cuburi mici. Castravetii acrii taiati cubulete. Toate ingredientele tocate si pun intr-un castron si se amesteca usor,apoi se adauga...Citeste continuarea

Salata din piept de pui cu ciuperci

Postat de: Bunica in Salate

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, apoi cand este fiert, se toaca marunt. Ciupercile se scot din borcan ,se spala sub jet de apa rece si apoi se taie  marunt. Castravetii...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si hrean

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc de preferinta pe gratar . Se curata de pelite si se toaca . Folosit pentru tocare cutit de acela artizanal de lemn . Daca le tocati cu robotul in mod greu de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 6 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Separat am topit untul, l-am lasat cca 5 min deoparte, am mixat...Citeste continuarea

Desert batoane de ovaz cu mere

Postat de: robert_badica in Vegan / Raw vegan

Merele se rad pe răzătoarea mare şi se pun într-un bol. Se adaugă peste merele rase fulgii de ovăz şi miezul de nucă mărunţit. Apoi, se pune uleiul extravirgin de măsline, mierea...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt, mascarpone si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat...Citeste continuarea

Desert torturi cu crema de fondant...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am pregatit blaturile cu o seara inainte. Blat rotund : Am folosit un inel de tort reglabil, l-am reglat la 20 cm diametru, l-am imbracat in hartie de copt si l-am asezat in tava aragazului....Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Anett in Clasice

Adaugam ceapa tocata intr-un bol si amestecam cu zeama de lamaie si sare. Punem la o parte, in timp ce preparam restul ingredientelor. Taiem rosiile in doua, scobim miezul si taiem cubulete....Citeste continuarea

Piept de pui impanat, la...

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati....Citeste continuarea

Desert bomboane Zserbo

Postat de: Anett in Dulciuri

Intr-un bol adaugam biscuitii si nucile macinate. Adaugam gem de caise si magiun de prune si amestecam bine, Formam bilute avand in mijloc o visine. Intre timp topim ciocolata pe baie de...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu piept de pui

Postat de: eumimi in Salate

Spalam pastaile de fasole, le taiem capetele si le punem la fiert. Cand sunt gata, le tocam marunt ( sau cum doreste fiecare). Eu am avut pastai congelate. Fierbem pieptul de pui, apoi il...Citeste continuarea

Milkshake cu caramel

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pun intr-un blender: bananele taiate, iaurtul,mierea si 1 lg sos de caramel. Se mixeaza, pana obtineti o consistenta fina.Acum, adaugati frisca lichida si amestecati cu o...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu lapte de migdale

Postat de: cristina1985 in Bauturi

         Pudra de cacao se amesteca cu o parte din lapte pana rezulta o pasta fara cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc, ochiul mic de la aragaz. Se adauga amestecul...Citeste continuarea

Ceai rooibos

Postat de: cristina1985 in Bauturi

       Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste, se adauga ceaiul rooibos si coaja de portocala. Puneti capacul si asteptati 10 minute. Se pune zaharul de cocos, scortisoara...Citeste continuarea

Platoul cu aperitive de Craciun

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru...Citeste continuarea

Desert Syrniki - Clatite rusesti cu...

Postat de: Anett in Dulciuri

Amestecam branza dulce intr-un bol cu ouale, 8 linguri de faina, 3 linguri de zahar si praful de copt. Incingem ulei intr-o cratita. Intre timp punem 2 linguri de faina intr-o farfurie. Luam o...Citeste continuarea

Mini ciuperci la cuptor cu branza...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el . Chorizo se taie in jumatati de rondele . Se  pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta ....Citeste continuarea

Salata de vinete cu praz si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Se taie prazul marunt . Amestecati iaurtul cu ulei si  vinetele tocate . Puneti prazul tocat si amestecati . Sarati   si piparati . Am...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si zeama...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati . Turnati deasupra...Citeste continuarea

Friptura de Craciun

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din carne tocata...

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...Citeste continuarea

Muschi de porc pe pat de ceapa

Postat de: Bunica in Porc

Curata o ceapa mare, spal-o si o toci marunt. Intr-o tigaie potrivita pune o lingura de ulei si caleste ceapa sa devina sticloasa. Ciupercile spalate si tocate marunt le pui in tigaie peste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Bunica in Prajituri

Pentru inceput piseaza/toaca nuca . Blat de bezea: Albusurile se mixeasa cu un praf de sare. Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare. Adauga praful...Citeste continuarea

Salata cu sunca, porumb dulce si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: Bunica in Prajituri

Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare. Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca. Untul /margarina se imparte pachetul in 3. Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina...Citeste continuarea

Mango lassi

Postat de: cristina1985 in Bauturi

       Se pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua...Citeste continuarea

Ceafa de porc si coaste gatite la...

Postat de: Constelatialeu in Multicooking

Ceafa am impanat-o cu usturoi apoi am presarat sare si piper, peste coaste am presarat la fel sare si piper, am stropit ambele bucati cu ulei si le-am lasat asa pana a doua zi. Dis de dimineata am...Citeste continuarea

Desert tort Capricioasa Clementina...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mouse de clementine : Am bagat clementine le blender, apoi am adaugat zaharul si am pus la fiert, sa dea in cateva clocote. Am tras de pe foc, am pus ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a...Citeste continuarea

Ciorba a la Pavaloiu

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul...Citeste continuarea

Desert Dobos rulat

Postat de: rodicaspring in Prajituri

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la...Citeste continuarea

Desert tort de Craciun 2021

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: cristina1985 in Bauturi

         Laptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele .       Se...Citeste continuarea

Desert carticele-osanzele cu gem de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru...Citeste continuarea

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite...Citeste continuarea

Limonada de zmeura cu sirop de agave

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu salata de naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

   Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente  peste cartofi si se...Citeste continuarea

Aluat cu osanza

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

 Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in...Citeste continuarea

Supa de telina si crutoane cu unt

Postat de: cristina1985 in Supe

       Se pregateste o oala  mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza...Citeste continuarea

Granola

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

       Se pun intr-un vas adanc, urmatoarele ingrediente: fulgii de ovaz/orz , fulgii de migdale, cocosul,semintele,stafidele si zaharul brun. In alt vas, se amesteca siropul...Citeste continuarea

Ceai negru cu condimente

Postat de: cristina1985 in Bauturi

      Se pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute.        Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]