A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl in Pui

Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se...Citeste continuarea

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....Citeste continuarea

Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Postat de: ctlina in Peste

Curățați ceapa și tăiați-o lamele.  Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii.  Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea

Desert panna cotta cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit.  Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata,...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta  reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...Citeste continuarea

Tocanita cu ce ai

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu ciocolata...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...Citeste continuarea

Vin fiert

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie,  de  la  o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si  condimentele. Se...Citeste continuarea

Supa simpla de cartofi cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde  se toaca marunt. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in...Citeste continuarea

Desert prajitura Coconut-Clementine

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte,...Citeste continuarea

Desert pere in vin alb

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

      Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: vasimur in Ciorbe

  Pasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le...Citeste continuarea

Desert brazi de Craciun

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se...Citeste continuarea

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...Citeste continuarea

Desert melci cu crema de vanilie si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Crema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina,...Citeste continuarea

Budinca cu paste

Postat de: dantes in Paste

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet si se lasa la scurs. Branza se amesteca cu 4 oua,150 ml.smantana,zaharul,esenta de vanilie si coaja de la o potrocala.Se amesteca aceasta...Citeste continuarea

Escalop Zingara

Postat de: Criss in Porc

Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ardei copt si...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu paste cu ovaz

Postat de: katty in Ciorbe

Portionam  carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae...Citeste continuarea

Desert cosulete cu mere si nuci

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie...Citeste continuarea

Cappellatti cu pui si broccoli

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare . Pentru economie de timp si energie  se pun la fiert in aceiasi oala broccoli care a fost decongelat la temperatura camerei...Citeste continuarea

Tocanita din organe de miel cu...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si...Citeste continuarea

Paine cu ovaz si faina integrala

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina . Dupa 10 minute  incepe sa creasca si volumul se dubleaza . Acest amestec ce...Citeste continuarea

Conopida pane la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute,...Citeste continuarea

Salata de sfecla coapta cu branza...

Postat de: katty in Salate

Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in...Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati sau...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...Citeste continuarea

Crap cu ardei si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Bucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin  pasta ardei cu telina , ardei iute...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde, ciuperci si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.  Legumele...Citeste continuarea

Osanza pentru aluat foitaj

Postat de: Constelatialeu in Porc

In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor.  Adaugam intr-un vas termorezistent carnea,...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute  rosu  se taie...Citeste continuarea

Mancare de conopida, la tigaie

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți.  Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se...Citeste continuarea

Cartofi ca frantuzesti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji...Citeste continuarea

Snitele pufoase cu usturoi

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la...Citeste continuarea

Fasole rosie cu ardei kapia in sos...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Intr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si...Citeste continuarea

Desert Tiramisu clasic

Postat de: eumimi in Torturi

Mai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru...Citeste continuarea

Desert negresa cu halva, de post

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea

Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...Citeste continuarea

Piept de pui crocant

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor, in vasul...

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea

Tigaie rapida cu chiftelute

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat...Citeste continuarea

Desert macarons cu ganache de...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender...Citeste continuarea

Reteta de rulouri cu dovleac si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină...Citeste continuarea

Ton la gratar

Postat de: oanapl in Ton

Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si migdale

Postat de: cristina1985 in Prajituri

    Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale ...Citeste continuarea

Conopida cu carne de pui, gratinate...

Postat de: oanapl in Pui

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata si ricotta

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]