Scoverzi ca la Ralesti

de Alinutza80 in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2012 | 23278 vizualizari

 

Am invatat sa fac scoverzi de la bunica sotului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie uscata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoverzi ca la Ralesti:

Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la dospit aproximativ 15-20 minute.

Cand coca este dospita se rupe cu mana formand gogosile de marime potrivita(dupa preferinta). Se pun pe un capac presarat cu faina si se acopera cu un prosop sa nu prinda coaja.

Se pune uleiul la incins, intre timp se intinde gogoasa cu sucitorul(facalet) si apoi se prajesc pe rand.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi, varza acra, branza sau gem dupa preferinta.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Scoverzi ca la Ralesti-0
Scoverzi ca la Ralesti-1
Scoverzi ca la Ralesti-2
Scoverzi ca la Ralesti-3
Scoverzi ca la Ralesti-4
Scoverzi ca la Ralesti-5
Scoverzi ca la Ralesti-6
Scoverzi ca la Ralesti-7
Scoverzi ca la Ralesti-8
Scoverzi ca la Ralesti-9
Scoverzi ca la Ralesti-10

COMENTARII (26)

Alinutza80

Alinutza80 1

02.08.2012, 18:03

multumesc tuturor

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 10:38

Alinutza80

Alinutza80 1

06.08.2012, 18:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!