rivka

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 20.08.2009

RETETE129
PRIETENI36
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

Cartofii se fierb cca 15 minute in apa si apoi se scurg si se lasa la racit sub capac.Se curata de coaja, cu ajutorul unei lingurite se scobesc bine pe mijloc. Ceapa se toaca la fel si ardeiul se aseaza in tigaie in cateva linguri de ulei masline si se calesc bine la foc mic amestecandu-se din...

Chiftelute de linte rosie la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Se pune lintea la fiert in apa impreuna cu cartofii curatati si taiati cuburi cca 10-15 minute pana s-a umflat lintea si cartofii sunt fierti. Se scurg de apa ramasa si se lasa la racit.Se amesteca cu batatorul de puree de cartofi impreuna cu cescuta de pesmet, lingurita de pasta de ardei iuti,...

Sufleu de fasole cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2010

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei masline, se adauga fasolea din borcan impreuna cu zeama , se lasa la foc mic sub capac sa fiarba amestecandu-se din cand in cand.Dupa cca 10 minute se adauga pasta de tomate, lingurita de sambal se amesteca si se mai dau cateva clocote. Se...

Garnitura de cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2010

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Se curata se taie felii. Kaizerul se trage la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt, in cateva linguri ulei masline pana se rumeneste ceapa. Intr-un vas de cuptor se asaza un rand de cartofi, se condimenteaza dupa gust...

Fasole frecata(batuta)

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2010

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se alege de boabele atinse, se pune intr-un castron cu apa rece de seara pana a doua zi. A doua zi se arunca apa in care a stat, se aseaza in apa curata la fiert .Intr-o oala separata se aseaza apa la fiert. Cand fasolea a dat cateva clocote se...

Tort de clatite cu urda marar si smantana

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2010

Clatitele se prepara in modul obisnuit din lapte, faina, oua, un oraf de sare si putin ulei dupa reteta: http://www.bucataras.ro/retete/1922/clatite-clasice-cu-gem-si-pasta-de-ciocolata.html Se prepara umplutura din branza urda amestecata cu 500 gr smanatana grasa, 3 lingurite zahar brun...

Pateuri cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

Din urda impreuna cu zaharul cele 2 oua, patrunjel, marar si 150 gr smantana se face un amestec pt umplutura. Foaia de foietaj se taie patrate se umple fiecare patrat cu cate o lingura mare de umplutura se inchide pe margini , se aseaza in tava pe hartia de copt, se unge cu penseula cu...

Ardei umpluti (vegetarieni)

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2010

Se spala toate legumele radacinoasele, se curata ardeii. Morcovul si telina se dau pe razatoare, ceapa se toaca la fel si usturoiul. Se amesteca ceapa cu usturoiul, morcovul, telina , pasta de ardei iuti, 2 oua, o cescuta de grau, ciupercutele champignons,condimentele sare piper dupa gust,...

Placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2010

Foaia se intinde pe masa curata se lasa la dezghetat.Se presara cascavalul uniform, branza zdrobita verdeata. Se ruleaza un sul care se taie bucati cam de 8 cm.Se aseaza in tava pe hartie de copt. Se presara susan, mac, se bat cele 3 oua cu putin lapte se toarna deasupra. Se da la...

Chiftelute de cartofi cu branza telemea la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2010

Cartofii se curata si se fierb in oala pe aragaz ca pt puree.Se amesteca cu untul, branza faramitata, ouale, pesmet 4 , 5 linguri, patrunjelul tocat, condimentele, pasta de ardei iuti. Cu mana se formeaza chiftelutele, se aseaza in tava pe hartie de copt, se dau la cuptorul incalzit la maxim...

Sufleu de conopida cu pesmet si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2010

Conopida se curata de cotor se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare pana se moaie, se incearca cu furculita. Un vas de cuptor de unge cu unt, se aseaza un strat de conopida taiata felii cu cutitul se stropeste cu pesmet, se presara cu cascaval, se aseaza iar un strat de...

Croissante cu unt si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2010

Foaia de foietaj se dezgeata si se taie patrate.Pe fiecare patrat se pune cate o felie de unt, cate o felie de cascaval, se ruleaza si se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt.Se ung cu ou batut cu furculita se stropesc cu susan si se dau la cuptorul incalzit la foc mediu pana se rumenesc...

Placinta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2010

Ciupercile se curata cu o pensula , se taie rondele in tigaie. Se calesc scurt in 3 lg ulei de masline impreuna cu ceapa toacta fin, usturoiul zdrobit si condimentele dupa gust. Foaia de placinta se dezgheata se intinde in tava pe gartie de copt nu se taie marginile(se vor rasuci peste...

Cremwursti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2010

Se lasa foaia de foietaj cateva minute la dezghetat. Se portioneaza in patrate, se ruleaza cate un cremwurst intr-un patrat de foaie, se aseza pe hartie de copt in tava de cuptor, se ung cu ou batut , se presara cu seminte de susan, se dau apoi la cuptorul preincalzit la 200 grade cca 15...

Garnitura de cartofi crocanti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

Cartofii (alesi mari) se curata si se taie mare felii mai mari (wedges). Se spala, se stropesc cu condimente pentru cartofi prajiti, cu uleiul de masline si o mana sau doua de faina de malai. Se asaza unul langa altul in tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare dupa gust si se dau la...

Oua umplute cu curry indian

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2010

Ouale se fierb cca 10 minute se lasa sa se raceasca sub jet de apa rece, se curata si se taie in 2 de-a lungul cu un cutit ascutit.Se amesteca galbenusurile zdrobite cu furculita cu maioneaza cu iaurt, mustarul , sarea, piperul si curry indian , se umplu ouale si se decoreaza cu cate o bucatica...

Iahnie de linte verde

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2009

Lintea se aseaza in vas cu apa calduta cca 1 ora se poate lasa si peste noapte(ca si fasolea). Se aseaza in oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba pana devine moale, consistenta untoasa.Se opreste focul si se scurge de apa. In alta cratita se caleste in putin ulei de masline ceapa tocata...

Stamppot

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2009

Legumele se curata , se spala, se aseaza impreuna in oala pe foc in apa cu sare sa fiarba. Cand sunt fierte se scurge apa, se bat cu batatorul pt puree de cartofi impreuna cu 2 linguri ulei masline sau unt pt gurmanzi si eventual sare dupa gust. Am servit cu snitel de pui la cuptor.  

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2009

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se scurg de apa si se lasa sa se racesca sub capac. Se unge o tava de cuptor cu unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele, un rand de cascaval ras u rand din urmatorul amestec : se bate cu furculita 4 oua cu putin lapte, sare , piper dupa gust,...

Placinte cu carne ca la turci

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2009

Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut. Se pregateste in putin ulei de masline, intr-o tigaie, carnea tocata de...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2009

Vinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa apa. Se scurg de apa lasata, se tavalesc in faina alba si apoi se dau prin ou batut cu furculita si...

Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2009

Se prepara un sos din catravetele dat pe razatoare si scurs putin de apa, o lingurita mica de maioneza, un catel de usturoi si iaurt. Ceapa se taie in 2 si apoi rondele subtiri, catelul de usturoi se marunteste, se trag impreuna scurt intr-o tigaie cu putin ulei(de masline) apoi se adauga...

Buccelute cu sunca, cascaval si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2009

Se face o coca de marimea unei bile de tenis din faina, sare, zahar, vf de cutit de drojdie,putin ulei,un ou. Se lasa coca la crescut intre timp se pregateste umputura amestecandu-se ingredientele, sunca, cascavalul, verdeata si condimentele dupa gust. Se intinde aluatul pe masa stropita cu...

Mancare de pastai cu mamaliga si sos de usturoi

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2009

Se pun pastaile intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote sub capac cca 7 minute,in apa cu sare, se incearca cu mana cand sunt muiate. Se prepara intre timp mamaliga. Cand pastaile sunt gata se scurge apa , si se trag scurt intr-o tigaie cu putin unt sau ulei de masline impreuna...

Shakshuka

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2009

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie. In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un...

Latkes sau Gogosele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2009

Cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare destul de grof dar daca aveti ustensile de bucatarie ii puteti marunti si la robot. Cartofii se scurg apoi bine de apa cu mana.Se adauga ouale, sarea, piperul(eu pun destul de mult piper, 1 lingurita plina), ceapa tocata foarte fin,...

Oua umplute ca la mama acasa

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2009

Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou. Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ficateii, sare, piper boiaua de ardei(daca...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]