Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)

de Julie in Jamie Oliver, 29 Iul 2010 | 13295 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta rasfoind una din cartile lui Jamie Oliver. M-a atras imediat ,mai ales prin faptul ca Jamie dezvaluia secretul descoperirii celei mai bune retete cu ceapa!
Pentru a-mi satisface curiozitatea ,am intrat in bucatarie si am pus in aplicare reteta. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa ceva atat de bun, din niste banale cepe ......Dar,am descoperit cu mirare ca produsul finit este mult mai mult decat asteptarile mele - este extraordinar!!
Jamie are mare dreptate atunci cand spune ca reteta
este " uimitoare, autentica si absolut miraculoasa . "
Trebuie incercata!
Eu nu am decat un regret : ca am facut doar 4!

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
  • sare,piper
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 felii de bacon afumat cu striuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume):

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe  si il tocam marunt.

Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.

Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.

Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o  crenguta de cimbru verde.
(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi  place mai mult cimbrul
si este  si mai usor de gasit...)
Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata.

Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.

Delicios...e putin spus!

 

RETETA IN IMAGINI

Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)-0
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)-1
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)-2
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)-3
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)-4

COMENTARII (37)

Julie

Julie 1

31.07.2010, 09:43

Joly,Corina,multumesc! CEOFIOFI cepele umplute sunt delicioase! Jamie are numai retete deosebite!

adry88

adry88 1

08.05.2011, 11:11

-Licurici-

-Licurici- 1

03.07.2015, 08:02

Super ideee... Eu le fac pe gratar umplute cu carne de la carnati.. Dar o sa incerc si varianta asta, imi par mai gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!