Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)

de Julie in Jamie Oliver, 29 Iul 2010 | 13729 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta rasfoind una din cartile lui Jamie Oliver. M-a atras imediat ,mai ales prin faptul ca Jamie dezvaluia secretul descoperirii celei mai bune retete cu ceapa!
Pentru a-mi satisface curiozitatea ,am intrat in bucatarie si am pus in aplicare reteta. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa ceva atat de bun, din niste banale cepe ......Dar,am descoperit cu mirare ca produsul finit este mult mai mult decat asteptarile mele - este extraordinar!!
Jamie are mare dreptate atunci cand spune ca reteta
este " uimitoare, autentica si absolut miraculoasa . "
Trebuie incercata!
Eu nu am decat un regret : ca am facut doar 4!

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe decojite
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
  • sare,piper
  • 4 crengute de cimbru
  • 4 felii de bacon afumat cu striuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume):

Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.

Le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,

pentru a sta drepte in tava.

Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare ale fiecarei cepe si il tocam marunt.



Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,

2-3 minute, pana se inmoaie.



Turnam smantana si luam de pe foc.

Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.



Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem

cu o crenguta de cimbru verde.

(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi place mai mult cimbrul

si este si mai usor de gasit...)

Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata.



Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.

Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.



Delicios...e putin spus!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Julie 1

31.07.2010, 09:43

Joly,Corina,multumesc! CEOFIOFI cepele umplute sunt delicioase! Jamie are numai retete deosebite!

adry88 1

08.05.2011, 11:11

-Licurici- 1

03.07.2015, 08:02

Super ideee... Eu le fac pe gratar umplute cu carne de la carnati.. Dar o sa incerc si varianta asta, imi par mai gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta