Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

de anca_rm in Jamie Oliver, 27 Mai 2015 | 5460 vizualizari

 

Stiti deja ca-mi place Jamie Oliver , nu va spun nimic nou . Cee ace nu stiti este ca m-am saturat de conopida facuta pane, salata sau piure . Am vazut reteta in cartea Cum sa devii un bucatar mai bun si m-am pus pe treaba .

 

INGREDIENTE

  • -1 conopida (aprox 1kg)
  • -2 lingurite seminte de chimion
  • -1 lingurita seminte coriandru
  • -1 lingurita piper rosu
  • -1/2 lingurite fulgi de ardei iuti sau ardei iute
  • -coaja rasa de la o lamaie si zeama de la ea
  • -2 linguri ulei masline
  • -50 gr unt
  • -100 gr migdale
  • -sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver:

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale.

O scurgem de apa si o lasam deoparte sa se usuce putin , altfel nu se va rumeni.

Topim untul si il amestecam cu uleiul de masline .

Punem semintele intr-un mojar si le pisam impreuna cu putina sare , fulgi de ardei iute si migdalele . Eu am folosit fulgi de migdale si a fost usor de zdrobit . Daca aveti migdale intregi atunci taiati-le cu cutitul cat mai marunt.

Intr-o tigaie antiaderenta calda si uscata punem semintele , la foc mic ca sa se rumeneasca.

Trecem bucatile de conopida prin untul amestecat cu uleiul de masline si le punem in tigaie peste semintele rumenite. Lasam cateva minute dupa care adaugam seama si coaja de lamaie , mai lasam 1 minut si introducem tigaia tigaia in cuptorul incins la 200grade.

Eu nu am o tigaie pe care sa o pot pune in cuptor asa ca le-am golit intr-o tava astfel incat bucatile de conopida sa nu se suprapuna. Si le-am lasat 15 minute sa se faca.

 

 

TIPS-URI

1

ardei iuti trebuiau doua bucati , dar cum la mine doar eu manac iute am pus doar de aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Yorkshire Puddings