Waffa la tigaia grill cu sos de ciocolata calda

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 9 Ian 2016 | 549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru waffa:
  • 2 oua bio
  • 300 ml lapte degresat bio
  • 225 grame faina cu agent de crestere sau faina amestecata cu 2-3 lingurite praf de copt
  • sare
  • 100 grame unt nesarat plus 1 lingura pentru uns tigaia
  • miere
  • Pentru sosul de ciocolata calda:
  • 1l ml lapte
  • 2 linguri mix pentru Chai Latte
  • 2 linguri amidon din porumb
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 100 grame ciocolata neagra
  • scortisoara
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffa la tigaia grill cu sos de ciocolata calda:

Se amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa.


Se inclazeste tigaia grill la foc mare, se adauga untul ramas si se toarna compozitia. Se intinde cu o spatula, astfel incat intreaga baza a tigaii se faie acoperita de aluat.


Se reduce focul la mediu si se gateste 6-8 minute pe fiecare parte, pana devine aurie, crocanta si e gatita in interior.


Se scoate wafa pe un tocator, se unge cu putina miere si se taie batoane.


Pentru sosul de ciocolata calda, se amesteca toate ingredientele, mai putin laptele.


Se incalzeste laptele si se adauga 10 linguri din mixul obtinut anterior. Se amesteca bine cu telul si se fierbe la foc mediu pana se ingroasa.


Se inmoaie batoanele de waffa in sos inainte de a se consuma.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Waffa la tigaia grill cu sos de ciocolata calda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

09.01.2016, 20:39

Ce fain arata!

dantes 1

10.01.2016, 09:16

Delicioase!

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:43

Superrrrr!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti