Iahnie de linte verde

de rivka in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2009 | 24575 vizualizari

 

o mancare care e bine sa ne obisnuim sa o mancam cat mai des daca vrem sa ne pastram slabi si sanatosi

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte verde:

Lintea se aseaza in vas cu apa calduta cca 1 ora se poate lasa si peste noapte(ca si fasolea).

Se aseaza in oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba pana devine moale, consistenta untoasa.Se opreste focul si se scurge de apa.

In alta cratita se caleste in putin ulei de masline ceapa tocata marunt, usturoiul, se adauga lintea scursa de apa, se adauga o cana cu apa, conserva de pasta de toamate, sare dupa gust si se lasa la foc mic sub capac sa fiarba pana scade apa si se face ceapa, cca 15 minute.

Am servit-o cu ficati crocanti la cuptor dar deseara fac langa si oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

09.12.2009, 13:34

nu am mancat niciodata, dar daca seamana cu fasolea cred ca mi-ar placea!

rivka 1

09.12.2009, 21:41

mie nu mi se pare sa semene cu fasolea, mie personal imi place mai mult iajnia de fasole (maine fac abia astept) sau fasolea frecata, dar asta e mai consistenta mie se pare mie, si e la fel daca nu chiar mai sanatoasa datorita continutului mare de fibre. in orice caz lintea ca si fasolea sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din alimentatie...si e si o mancare ieftina...

pana_luminita 1

18.12.2009, 16:07

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu pere si budinca de vanilie

de oanapl 7

ieri la 17:39

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

pe 15.10 la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

pe 15.10 la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

pe 15.10 la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Dahl cu cartofi dulci, spanac si linte verde