Garnitura de cartofi taranesti

de rivka in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2010 | 64576 vizualizari

 

Am gatit si eu azi in sfarsit :) o bomba calorica, dar foarte buna la gust, si simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jumatate de cartofi
  • 200 gr kaizer afumat
  • 2 cepe
  • condimente
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel uscat
  • 200 grame smantana
  • 4 oua
  • cateva linguri ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi taranesti:

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Se curata se taie felii.

Kaizerul se trage la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt, in cateva linguri ulei masline pana se rumeneste ceapa.

Intr-un vas de cuptor se asaza un rand de cartofi, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se asaza deasupra un rand de kaizer cu ceapa, apoi iar un rand de cartofi, iar unul de kaizer cu ceapa, ultimul rand fiind de cartofi.

Se bat ouale cu furculita impreuna cu 200 gr smantana si se toarna compozitia obtinuta deasupra cartofilor. Se stropeste cu boia (pentru culoare) si cu putina verdeata, eu am folosit patrunjel tocat fin uscat si se da la cuptor la foc mic 150 grade pentru 50 minute.

Se lasa sa se raceasca putin si se serveste cald, langa salata de rosii sau muraturi de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval