Focaccia cu cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 6974 vizualizari

 

am preluat reteta de la Diana,careia ii multumesc! Usoare modificari am adus si eu retetei,m-am legat doar de arome,astfel incat sa se potriveasca gustului intregii familii. Delicios preparatul ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 200 gr. cascaval
  • 1 ou pentru uns
  • sare, susan si busuioc uscat pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Facem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina.

Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30 min.).

Ungem tava cu ulei,presaram seminte de susan,apoi intindem aluatul in tava in foaie de grosimea unui deget.

Taiem cascavalul bucati, le asezam in tava din loc in loc peste aluat apoi le presam ferm sa intre in aluat.

Folosind un cutit foarte ascutit trasam portiile de focaccia,avand insa grija sa nu atingem tava cu lama cutitului.

Mai presam o data fiecare bucatica de cascaval in aluat,apoi ungem cu ou batut si presaram sare, busuioc uscat si seminte de susan.

Mai lasam 20 min. la dospit,apoi dam tava la copt la temperatura moderata pentru 25-30 min (175- 180 grade).

Cand se rumeneste frumos scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin,apoi portionam si servim.

Noi am servit cu suc de rosii. ;)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu costita, cascaval si masline