Focaccia cu cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 4504 vizualizari

 

am preluat reteta de la Diana,careia ii multumesc! Usoare modificari am adus si eu retetei,m-am legat doar de arome,astfel incat sa se potriveasca gustului intregii familii. Delicios preparatul ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 200 gr. cascaval
  • 1 ou pentru uns
  • sare, susan si busuioc uscat pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Facem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina.


Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30 min.).


Ungem tava cu ulei,presaram seminte de susan,apoi intindem aluatul in tava in foaie de grosimea unui deget.


Taiem cascavalul bucati, le asezam in tava din loc in loc peste aluat apoi le presam ferm sa intre in aluat.


Folosind un cutit foarte ascutit trasam portiile de focaccia,avand insa grija sa nu atingem tava cu lama cutitului.


Mai presam o data fiecare bucatica de cascaval in aluat,apoi ungem cu ou batut si presaram sare, busuioc uscat si seminte de susan.


Mai lasam 20 min. la dospit,apoi dam tava la copt la temperatura moderata pentru 25-30 min (175- 180 grade).


Cand se rumeneste frumos scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin,apoi portionam si servim.


Noi am servit cu suc de rosii. ;)


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

deyutzky 1

16.02.2014, 10:46

imi place

laura_n 1

16.02.2014, 14:01

iar ma innebunesti cu bunaciuni de saraturi

MOKUSKA 1

19.02.2014, 19:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Aperitive