Cremes

de Sylvia in Prajituri, 15 Sep 2010 | 8366 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate, lejera si aromata, perfecta pentru orice ocazie. De data aceasta am testete reteta Nadinei, pe care o admir mult pentru cat de bun si cat de mult gateste, postata pe www.bucataras.ro o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/7429/cremes.html

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • 1 pachet foi tip  foietaj,
  • 5 oua,
  • 1 litru de lapte,
  • 10 linguri faina,
  • esenta vanilie,
  • 14 linguri de zahar,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 20 grame gelatina ( in foi am pus eu).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Preparare : cele 5 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi se adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu laptele cate putin. Se pune amestecul obtinut pe foc si se amesteca incontinu pana la ingrosare. Spre final se pune gelatina si se amesteca bine si se lasa la racit .


Cele 5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie, eu le bat cu mixerul pana devin spuma ca de bezea . Se amesteca cu crema calduta apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute .


Intr-un vas dreptunghiular de yena am asezat o foaie apoi am turnat crema si deasupra am mai pus o foaia sfaramata fin , sa avem sus un strat uniform ca si o alta foaie. Se pudreaza cu zahar praf.


Se lasa la frigider cateva ore, eu il las de obicei peste noapte la frigider. Este super bun si aromat, imi aminteste mereu de copilarie cred ca din cauza asta e una din prajiturile mele preferate. Nadina multumesc de reteta, mi-a placut f mult o voi repeta cu siguranta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

yafa 1

16.09.2010, 21:40

Silvia in sfarsit....,
Cremesul trebuie sa fie o nebunie, n-am facut niciodata cu foile din comert, dar cred ca am sa-l incerc si eu

Teo 1

16.09.2010, 22:33

daca pastreaza din ''aroma'' copilariei atunci sigur e gustoasa!si daca e recomandata de Nadina e o reusita , dar mai ales prezentata de Silvia pe frumoasa farfurie e si mai si....!

Sylvia 1

17.09.2010, 11:23

Teo eu si celebra mea farfurie cu frunze verzi te si merci de laude

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Palmier cu scortisoara"