Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii

de oanapl in Prajituri, 21 Feb 2017 | 2834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 75 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  3 oua
  • 300 g iaurt
  • 200 g faina
  •  1 plic praf de copt
  • 100 g gris
  • Pentru umplutura:
  • 6 mere rosii
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii:

Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri. Incingi cuptorul la 180 grade C.


Topesti untul si il lasi deoparte sa se racoreasca si il bati apoi (cu mixerul sau telul) impreuna cu zaharul simplu si vanilat, timp de 1-2 minute. Adaugi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final, adaugi iaurtul. Inglobezi in compozitia de iaurt, faina cernuta cu praful de copt. Adaugi grisul si amesteci totul foarte bine.


Tapetezi tava cu hartie de copt. Torni aluatul si il nivelezi. Distribui uniform bucatile de mar in aluat (eu am creat randuri cu feliile de mar).


Coci prajitura timp de 25-30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

22.02.2017, 11:47

Multumesc! O trimit pe curierat @anca_rm?

mirela0911 1

23.02.2017, 13:19

Cred ca e tare buna!

oanapl 1

23.02.2017, 16:45

Asa este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure