Placinte cu carne ca la turci

de rivka in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2009 | 17902 vizualizari

 

Turcii vand la brutariile lor asa ceva si mie placandu-mi foarte mult si cum abia dupa prima ti se face pofta ....si mai vrei, si fiind destul de scumpute m-am gandit sa le fac eu in casa si au iesit la fel, mai bune chiar ca fiind facute acasa nu ne zgarcim cu umplutura de carne si eu in plus pun si mac.
Eu fac de obicei cantitate dubla se pastreaza excelent la congelator si se pot incalzi la microunde, si ce buneee sunt mai aes seara cand ti-e pofta de ceva bun cu gust si numai scoti vreo 2 din congelator.

 

INGREDIENTE

  • cca 400 grame faina
  • 2 oua
  • putin ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 pliculet de drojdie sau drojdie proaspata
  • carne tocata de vita 250 grame
  • 2 cepe
  • 4, 5 catei mari usturoi
  • piper
  • condimente pt carne tocata
  • putin sos de soia
  • 1  conserva mica de pasta de tomate
  • 1 lingurita de pasta de ardei iuti sau pasta de chilli(sambal)
  • 1 ou batut cu pensula pentru uns
  • mac
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu carne ca la turci:

Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut.


Se pregateste in putin ulei de masline, intr-o tigaie, carnea tocata de vita impreuna cu cele 2 cepe tocate, usturoiul, piper, condimente pentru carne tocata , cand carnea e aproape facuta se pune putin sos de soia.Apoi se stinge focul se adauga coserva mica intreaga de pasta de rosii, si 1 lingurita de pasta de chilli.


Pe masa curata de lucru stropita cu faina se intinde aluatul nu prea gros dar nici foarte subtire, se taie patrate, in fiecare patrat se pun 2, 3 lingurite de umplutura de carne, se inchid patratele, se aseaza in tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut cu pensula si se stropesc cu mac.


Se coc pe rand in cuptorul incins bine inainte cam la 180 grade cca 15 minute , cand sunt gata miroase innebunitor si sunt si bronzate frumos.


Se scot si se mananca calde sau reci, se pastreza excelent la congelator.


Sunt foaaaarte bune!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu carne ca la turci" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

ionix 1

24.09.2009, 10:48

asa ceva au si libanezii si se numeste sambusek, din cate-mi aduc aminte... bun raaaaaaaaau de tot... o sa fac si yo...

klausenburger_adica Lacrima 1

20.02.2012, 22:59

suna interesant! as lua o portie

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert colac cu mac
  • 30

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

ieri la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

ieri la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

ieri la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

ieri la 20:50

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si gris