Placinte cu carne ca la turci

de rivka in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2009 | 21186 vizualizari

 

Turcii vand la brutariile lor asa ceva si mie placandu-mi foarte mult si cum abia dupa prima ti se face pofta ....si mai vrei, si fiind destul de scumpute m-am gandit sa le fac eu in casa si au iesit la fel, mai bune chiar ca fiind facute acasa nu ne zgarcim cu umplutura de carne si eu in plus pun si mac.
Eu fac de obicei cantitate dubla se pastreaza excelent la congelator si se pot incalzi la microunde, si ce buneee sunt mai aes seara cand ti-e pofta de ceva bun cu gust si numai scoti vreo 2 din congelator.

 

INGREDIENTE

  • cca 400 grame faina
  • 2 oua
  • putin ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 pliculet de drojdie sau drojdie proaspata
  • carne tocata de vita 250 grame
  • 2 cepe
  • 4, 5 catei mari usturoi
  • piper
  • condimente pt carne tocata
  • putin sos de soia
  • 1  conserva mica de pasta de tomate
  • 1 lingurita de pasta de ardei iuti sau pasta de chilli(sambal)
  • 1 ou batut cu pensula pentru uns
  • mac
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu carne ca la turci:

Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut.

Se pregateste in putin ulei de masline, intr-o tigaie, carnea tocata de vita  impreuna cu cele 2 cepe tocate, usturoiul, piper, condimente pentru carne tocata , cand carnea e aproape facuta se pune putin sos de soia.Apoi se stinge focul se adauga coserva mica intreaga de pasta de rosii, si 1 lingurita de pasta de chilli.

Pe masa curata de lucru stropita cu faina se intinde aluatul nu prea gros dar nici foarte subtire, se taie patrate, in fiecare patrat se pun 2, 3 lingurite de umplutura de carne, se inchid patratele, se aseaza in tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut cu pensula si se stropesc cu mac.

Se coc pe rand in cuptorul incins bine inainte cam la 180 grade cca 15 minute , cand sunt gata miroase innebunitor si sunt si bronzate frumos.

Se scot si se mananca calde sau reci, se pastreza excelent la congelator.

Sunt foaaaarte bune!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu carne ca la turci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

24.09.2009, 10:48

asa ceva au si libanezii si se numeste sambusek, din cate-mi aduc aminte... bun raaaaaaaaau de tot... o sa fac si yo...

klausenburger_adica Lacrima 1

20.02.2012, 22:59

suna interesant! as lua o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Tort" de mamaliga