Oua umplute ca la mama acasa

de rivka in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2009 | 11256 vizualizari

 

Va prezint cu drag o reteta care o cunoastem toti din copilarie, nelipsitele de pe masa de sambata : ouale umplute cu ficatei.
Va voi prezenta varianta care aparea la noi pe masa, fara fite, simple si cuminti, desigur se pot orna dupa cum va duce fantezia, dupa preferinte si dupa sezon.

 

INGREDIENTE

  • oua fierte tari(8)
  • 1 caserola mica ficatei pasare(pui)
  • 1 ceapa mare
  • cativa catei usturoi
  • condimente(sare, piper,boia iute , eventual condimente pentru pui)
  • maioneza(1 lingura mare)
  • smantana sau iaurt
  • verdeata(de preferat patrunjel)
  • putin ulei(eu am folosit de masline)
  • muratura, castraveti murati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute ca la mama acasa:

Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou.


Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ficateii, sare, piper boiaua de ardei(daca doriti puteti pune si condimente pentru pui, nu exagerati cu condimentele e mai bun sa-si pastreze gustul de baza), eventual putina apa, se mesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si se lasa sa se innabuse ficateii sub capac la foc mic cateva minute.


Cand ficateii sunt gata se amesteca intr-un castron galbenusurile cu patrunjel tocat marunt,ficateii tocati,si sucul de ceapa de la ficatei, bine de tot cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta.Se gusta eventual daca mai doriti condimente dupa gust.


Cu o lingura se umple din aceasta compozitie ouale , se freaca o lingura de maioneza cu putina smantana(sa nu fie gretoasa) si se toarna deasupra oualor, se presara cu patrunjel tocat fin.


Se servesc reci impreuna cu un castravecior murat.


Din compozitia ramasa se unge o felie de paine sau un biscuite(dupa cum va lasa kilogramele).


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu serviti de obicei carne impreuna cu produse lactate se poate lasa smantana deoparte si acoperi doar cu maioneza.

2

Nu folositi exagerat de multe condimente, cel mai bine e sa sa rezervati la cele de baza, ceapa, usturoi , piper, sare si boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Miha 1

01.09.2009, 18:14

Ce pofta mi s-a facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada din oua