Peste la gratar

de liana_geicu in Peste, 21 Noi 2009 | 9586 vizualizari

 

este o mancare usoara si foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti mari Novac (aprox 7 kg)
  • 1 lamaie
  • 1 kg rosii
  • 4-5 ardei capia rosii
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare, piper alb
  • condimente pentru peste
  • 3 capatani de usturoi mai mari
  • 1 ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la gratar:

Pestele se taie bucati, se condimenteaza, se sareaza si pe fiecare bucata de peste se pun 2 feliute de rosii, 2 fasii subtiri de ardei si o feliuta de lamaie si se impaturesc bine in folie de aluminiu. Pestele invelit in folie se pune pe gratar.


Intre timp se coc rosiile si ardeii, se piseaza usturoiul. Cand s-au copt, ardeii se taie cubulete, iar rosiile se zdrobesc si se amesteca cu mujdeiul. Se taie marunt si ardeiul iute impreuna cu patrunjelul si se potriveste de piper. Se adauga putina apa; atat cat sa acopere pestele.


Cand pestele este gata se desface din folie si se pune in saramura pe care o dam 5 minute la cuptor.


Se serveste cald cu mamaliga.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Saramura se tine putin la cuptor, doar cat sa se incalzeasca putin.

2

Pe gratar, pestele se intoarce des pentru ca se face repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

liana_geicu 1

22.11.2009, 10:28

ardeiul iute era proaspat si l-am tocat marunt in saramura! data viitoare o sa incer si asa!

luminita20_2006 1

22.11.2009, 10:48

ah....ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste