alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete

Orez cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2012

Ceapa se toaca si se caleste la foc mediu in putin ulei. Cand e calita se adauga orezul, apoi o cana de apa+ condimentele. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fund, se mai adauga apa. Intre timp, ciupercile se prajesc separat, in putin ulei. Cand orezul e fiert, iar apa de...

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 20 Iul 2012

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert...

Rulada cu dulceata

In Prajituri la 19 Iul 2012

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga pe rand zaharul. Cand albusurile sunt tari, adaugam pe rand galbenusurile, apoi treptat faina, amestecand usor. Coacem in tava, pe hartie de copt, la 180 de grade, aproximativ 20 de minute. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca. Abia apoi o...

Gem de capsuni dietetic

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2012

Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se pun la fiert impreuna cu gelifiantul. Urmati instructiunile de pe pachet. In 10 minute e gata de pus in borcane. Are o culoare superba si un gust yamiiiii! Pofta buna!

Tort cu capsuni , piersici si ciocolata

In Torturi la 20 Iun 2012

Blatul : Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb,...

Turte wassa

In Piine la 19 Iun 2012

Se framanta cu mana toate ingredientele. Se imparte cantitatea in doua parti , carora li se da forma de minge, apoi se aplatizeaza cu mana. Se coc pe grillul incins. Al meu e cu capac , iar cand il inchid, nu mai e nevoie sa le intorc si pe cealalta parte sa se coaca. Daca al vostru e fara capac,...

Spanac-crema cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 15 Iun 2012

Spanacul daca e verde se spala si se toaca foarte marunt (preferabil cu blenderul). Daca e congelat, nu e cazul. Untul se pune la topit intr-o craticioara. Intre timp, amestecam bine faina cu laptele, apoi turnam peste unt. Amestecam cu telul de mamaliga, sa nu se faca cocoloase. Daca mai e...

Supa de gaina a mamei

In Supe la 14 Iun 2012

Gaina se portioneaza si se pune la fiert in apa. Se spumeaza de mai multe ori. Cand e pe jumatate fiarta, adica dupa vreo ora, se adauga legumele curatate, dar intregi si condimentele. Se mai fierbe inca o ora-doua, depinde cat de batrana e gaina..:)) Cand carnea e fiarta si intra usor...

Supa de fasole

In Supe la 12 Iun 2012

Fasolea, inmuiata in apa de cu seara,  se pune la fiert la foc mic, iar cand e pe jumatate fiarta, se schimba apa, dar tot fierbinte sa fie. Acum se adauga ceapa si ardeiul tocat si morcovul si telina rase. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand fasolea e fiarta, se adauga pasta de rosii si...

Ciuperci pane

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Ciupercile se spala bine. Se taie coditele si apoi palarioareele se feliaza la o grosime de max. 1 cm. Se condimenteaza pe ambele parti. Ouale se bat bine apoi se adauga iar condimente si faina. In acest amestec se pun ciupercile si se amesteca usor, pana "s-au manjit" toate cu sos....

Smoothie verde

In Bauturi la 9 Iun 2012

Eu am spalat bine merele si spanacul, am scos mijlocul merelor si le-am taiat in 4, apoi, cu tot cu coaja, impreuna cu spanacul si apa le-am pus pe toate in blenderul robotului si am mixat vreo 2 minute, pana au devenit o pasta fina fina si buna buna.

Cubulete cu mere

In Prajituri la 7 Iun 2012

Albusurile se mixeaza spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Amestecand incet, incorporam praful de copt si faina. In tava punem jumatate din blat, apoi adaugam merele taiate bucati mari, astfel incat sa acopere toata suprafata, dar nu le apasam in blat. Turnam...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 6 Iun 2012

Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala din ele. Schimbam in acest timp apa de cateva ori. A doua zi fierbem un sirop din apa si zahar , la...

Smoothie luminos

In Bauturi la 5 Iun 2012

Fructele decojite se pun toate in blender impreuna cu apa. Se mixeaza 1-2 minute, pana devin o pasta fina.

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 1 Iun 2012

Socata reteta bunicii Intr-o galeata de 10 l puneti jumatate din cantitatea de zahar, florile de soc trecute rapid printr-un jet de apa, sarea de lamaie si lamaia taiata rondele. Adaugati apa pana umpleti galeata, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Restul de zahar (500 g), il...

Omleta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2012

Se topeste untul intr-o tigaie antiaderenta. Spanacul se toaca marunt si se pune la calit in unt cu capac la foc mai mic. Intre timp, ouale se bat si se adauga sare, usturoi si mararul tocat. Se toarna imediat peste spanac, fara sa amestecam deloc. Punem din nou capacul. NEAPARAT!(astfel omleta e...

Milkshake de capsuni si banane --Reteta cu numarul 200!

In Bauturi la 31 Mai 2012

Se baga toate la blender si se mixeaza 1-2 minute. Daca vreti sa aiba si putina pulpa fructele, mixati mai putin. Daca vreti o crema  fina, mixati-le mai mult.

Chiftelute cu verdeata

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

Verdeata se toaca bine bine la robot. Se amesteca apoi bine bine cu celelalte ingrediente enumerate mai sus. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelutele, apoi le coacem in ulei incins si pe-o parte si pe cealalta.

Ciorba de burta (2)

In Ciorbe la 24 Mai 2012

Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati....

"Miere " din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 23 Mai 2012

Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie. Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile...

Sirop din muguri de brad

In Bauturi la 19 Mai 2012

Mugurii de brad se spala si apoi se pun la fiert in apa, la foc mediu. Se lasa vreo 2 ore. Se strecoara siropul rezultat, apoi se adauga zaharul si se mai fierbe inca 2 ore. Se pune in sticle curate si se pastreaza la rece.

Dulceata din flori de salcam

In Conserve la 19 Mai 2012

Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu, pana siropul se leaga si scade la aproape jumatate. Dureaza aprox. 1,5 ore. Florile se curata si se spala, apoi se adauga in oala cu sirop. Se mai lasa o ora la foc mediu. Inainte de a-l lua de pe foc cu 5 minute, se adauga zeama de lamaie. Se pune...

Copanele in sos dulce-picant

In Mancaruri cu carne la 15 Mai 2012

Din miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face un sos, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se dau la frigider cel putin 2 ore, sa se imbine aromele. Intr-un vas termorezistent, se adauga uleiul de masline, apoi...

"Miere" de papadie

In Sirop / Compot la 15 Mai 2012

Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara, din gradini. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa...

Pui intreg la cuptor

In Pui la 12 Mai 2012

Se topeste untul, apoi se adauga in el condimentele si se amesteca toate. Puiul se cresteaza din loc in loc si se infig in crestaturi bucatele de usturoi. Cu o pensula, se unge intreg puiul si pe dinafara si pe dinauntru, cu sosul rezultat. Se da la cuptor pana se rumeneste bine, iar carnea...

Saratele cu chimen in aparatul de waffe

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2012

Untul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios. Incingem aparatul de waffe si apoi, formam bile de marimea unui ou mic, pe care le punem in...

Leurda in sos bechamel

In Mancaruri de legume la 9 Mai 2012

Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta. Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam...

Salata rapida de sarbatoare

In Salate la 8 Mai 2012

Ouale se fierb bine apoi se taie cubulete.  Cascavalul se rade pe razatoarea mare, iar ardeii si sunca se taie julienne. Se adauga maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust.

Salata de cartofi cu maioneza

In Salate la 26 Apr 2012

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa cu sare. Se pun si ouale la fiert. Din 2 galbenusuri fierte+ ulei, facem maioneza, cata dorim. Cartofii fierti se decojesc, apoi se taie cubulete mici. Ceapa se taie juliene, foarte subtire si se adauga peste cartofi. La fel si ouale fierte,...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2012

Cartofii spalati si curatati de coaja se cresteaza in latime pana mai jos de jumatate. Se condimenteaza bine, inclusiv in crestaturi, apoi se pun in tava de copt. Se stropesc cu ulei, preferabil de masline. Se coc la foc mediu, pana sunt gata. Din cand in cand, ii mai intoarcem de pe o parte pe...

Afisate 31 - 60 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]