Cartofii - sfaturi si retete.

Postat de gaby_duceag in Legume pe 14 Noi 2011, 09:31

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Cu cartofii o poti scoate intotdeauna la capat.Sunt gustosi, ieftin, usor de gatit si ii poti gasi in orice meniu.

Din cartofi putem face garnituri delicioase, salate , cartofi gratinati sau chiftelute.Miraculosii tuberculi fac parte din cheltuielile obisnuite fiind unul dintre ingredientele nelipsite din orice casa, putand sta in fiecare zi pe masa, de fiecare data in alt "strai" , alta forma si alt gust.

Cumparare.

In magazine sau piete, cartofii trebuie sa fie de foarte buna calitate.Aveti grija cand ii cumparati sa fie tari , iar coaja sa nu fie lovita.

Nu trebuie depozitati in locuri umede caci pot capata pete de culoare verde sau germeni si astfel nu mai sunt buni.

Intrebuintare.

Atunci cand sunteti la cumparaturi va puteti decide in ce priveste meniul in care-i veti include in functie de perticularitati: cartofii lunguieti sunt mai tari dupa fiert si de aceea sunt perfecti pentru salate sau pentru cartofi gratinati.

Cartofii rotunzi sunt fainosi si moi dupa fiert si de aceea sunt folositi pentru piure sau chiftelute in timp ce cartofii cu coaja rosie sunt perfecti pentru tocanite .

Depozitare.

Spre deosebire de sortimentele care apar timpuriu si pot fi consumate si scoase din pamant pana-n luna august, sortimentele de toamna sunt mai usor de depozitat.

Cartofii trebuie sa stea intr-un mediu uscat, aerisit si la intuneric, iar temperatura ideala este inte 4 si 8 grade.

Acest mediu era de gasit fara probleme in pivnitele bunicilor .Astazi este mai greu sa creezi astfel de conditii pentru a-i depozita.

Daca ii puneti intr-un loc unde temperatura este mai mare ei isi vor pierde din gust.

Cumparati asadar numai cat aveti nevoie pentru una sau doua saptamani.

Retete cu si din cartofi.

 

Cartofi noi la cuptor

 

 Salata de cartofi

 Cartofi pane

 

Cartofi aromati la cuptor

 Cartofi ca la bunica

 Tocanita de cartofi cu costita afumata

 

 Cartofi duchesse

 

 Cartofi gratinati

Cartofi frantuzesti

Tocana de cartofi cu carnat

Banuti de cartofi

Bon apetit !

 

Comentarii (8)

16.11.2011, 21:15

Foarte frumos articolul

23.12.2011, 02:51

frumos si de folos!!!!!!!

12.01.2012, 10:51

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04