Banuti de cartofi

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2011 | 7331 vizualizari

 

Ati apucat sa pregatiti garnitura pentru pranz?
Daca da..pacat..
Azi avem niste banuti de cartofi - MINUNATI!Merg atat ca si garnitura cat si serviti ca atare cu smantana si patrunjel.
As fi putut face un cartof pai sau cartofi nature dar..m-am saturat de acelasi gust mereu:P
Si daca minunatul cartofior permite atat de multe, de ce sa nu profitam?

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi marisori
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri amidon
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • unt
  • optional - smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti de cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.


Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D


Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon. Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.


Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

iri_iri 1

25.01.2012, 20:38

imi place arata ca niste gogosele

sebirizescu 1

06.01.2013, 22:45

ce bine arata

laura_n 1

08.02.2013, 11:29

dati si mie un ban, sa va traiasca familia
arata tare "pofticios"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi