Cornuri cu branza

de Carmen in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2016 | 427 vizualizari

 

Dupa o masa servita in oras unde am comandat si un aperitiv scurt niste cornuri cu sos, m-am potcovit cu o mare pasiune facuta de ai mei ursi pentru acest fel de cornuri. A fost suficienta intrebarea daca eu as sti sa fac si uite asa de atunci le fac mereu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg haina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 ou si 2 linguri de lapte pentru uns

umplutura branza in toate formele, carnati, sunca si cascaval

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza:

Aluatul 

Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand lichidul ramas si uleiul pana obtin o coca dragalasa. Las la crescut pana isi dubleaza volumul. Impart in 3 si intind pe rand fiecare bila pe rotund. Tai in 8. Pun umplutura si cand rulez am grija sa trag putin de aluat pentru a-l intinde. Ung cornurile cu ou batut si lapte, se pot presara cu mac, susan, chimen dupa dorinta si se mai lasa la crescut dupa care se coc la 180 grade aproximativ 20 minute

Umplutura

Fie bucati de branza peste care presar oregano, fie carnati si cascaval, fie ciuperci trase putin la tigaie... orice va trece prin cap. 

Sos

sos format din mujdei de usturoi si smantana. Usturoiul zdrobit si frecat cu sare si un strop de ulei il aduc pana la nivel de spuma ca mai apoi sa adaug smantana.

 

 

TIPS-URI

1

din acelasi aluat de obicei fac 3 pizza, restul de aluat il bag in frigider pana a 2-zi cand sigur urmeaza o serie de cornuri ( in acest caz nu mai ies 24, ci doar o portie)

2

cum nu am niciodata suficient timp eu aprind cuptorul chiar in momentul in care am terminat de umplut cornurile si le bag direct. Ele cresc in timp ce cuptorul se preincalzeste. Nu este recomandat sa se faca asa dar eu asa fac si nu am dat gres.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

23.04.2016, 20:25

Sunt perfecti la ora asta!

marcela1979 1

24.04.2016, 11:24

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:24

bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA