Pariziene cu branza de vaci

de MOKUSKA in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 4638 vizualizari

 

Eu le numesc pariziene Merisor. Se poate umple cu ce vreti voi: dulceata, nuci, ciocolata etc.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • 1 1/2 pliculete drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie dupa gust (am pus 1 )
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu branza de vaci:

Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa incorporam in faina treptat: framantam cu ulei , dupa care mai adaugam din lapte.  Framantam aluatul pana nu se lipeste de maini si se formeaza bule de aer. Aluatul nu trebuie sa fie tare!

Aluatul acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. (30-40 min).

Intre timp pregatim umplutura: branza lasata la scurs peste noapte amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si vanilie, dupa care incorporam  bine cu ajutorul unui mixer si oul crud.

Din aluat am format 4 forme de cilindru si am taiat 20 felii (se poate taia si mai putine, asta insemnand ca parizienele vor fii mai mari).

Fiecare bucatica am intins cu sucitorul in forme de dreptunghi. Jumatate din dreptunghi am crestat fasii de cca 1 deget grosime.

Se umple fiecare bucatica de aluat in partea in care nu am taiat fasiile cu branza si incepem sa rulam pana ajungem la fasii. Fiecare fasie  se ruleaza cu atentie peste partea umpluta.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam 10 minute sa se odihneasca, le ungem cu 1 ou amestecat cu 2 linguri de lapte, dupa care le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam pana se rumenesc.

 

 

 

TIPS-URI

1

eu le-am pastrat acoperite ermetic cateva zile si erau la fel de gustoase ca si in prima zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (21)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:27

Daaa, sunt grozave!

Valclaudia 1

05.05.2015, 21:05

foarte frumoase! Si prezentarea e de nota 10!

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:04

Multumesc dragilor

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu dulceata de nectarine