Chiftelute de cartofi, cu sos picant

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 14 Iul 2019 | 522 vizualizari

 

Două zile la rând am făcut câte ceva din cartofi, pentru că ne plac mult aceste preparate. De această dată am făcut niște chifteluțe, pe care le-am copt în cuptor, nu le-am prăjit și cărora le-am asociat un sos picant. În loc de făină albă, am folosit pesmet. Astfel, chifteluțele nu au fost lipicioase și a fost mai ușor să le modelez. În plus, pesmetul absoarbe mai bine umezeala ingredientelor lichide. Combinația de chifteluțe de cartofi și sos picant a fost foarte bună și pe placul nostru.
Din ingredientele de mai jos am făcut 20 de chifteluțe, câte 5/porție.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifteluțe:
  • 5-6 cartofi medii
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1 legătură de mărar
  • 50 grame de telemea
  • 50 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • pesmet pentru modelat chifteluțele
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 5-6 caței de usturoi
  • 1 roșie mare (sau 2, medii)
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia dulce (cu ierburi)
  • 1 linguriță rasă de chilli
  • 1 linguriță de oregană
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 linguriță rasă de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 100 ml de supă concentrată (sau apă)
  • Pentru decor:
  • pătrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi, cu sos picant:

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.


Între timp, se spală și se toacă mărarul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea fină.


Când cartofii s-au răcorit, se pasează și se amestecă bine cu: oul, telemeaua răzuită, untul moale, mărarul, sarea și piperul.


Se adaugă pesmetul și se omogenizează compoziția.


Se ia câte o lingură de compoziție, se tăvălește prin pesmet, până se formează o bilă care se aplatizează.


Se depune chifteluța în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.


Se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția.


Se dă tava la cuptor, la temperatură medie și când chifteluțele se rumenesc la bază, se întorc, pentru a se coace uniform și pe partea cealaltă.


Între timp se spală și se toacă pătrunjelul pentru decor. și se prepară sosul picant, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html


Se pune sosul picant în sosieră și se pregătește pentru servit.


Când chifteluțele s-au copt frumos pe ambele fețe, se scot din cuptor și se servesc fierbinți/calde, cu sos picant, decorate cu pătrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Chifteluțele pot fi preparate și de post, fără unt și telemea, doar cu legume.

2

Pentru chifteluțele din legume este de preferat să folosiți pesmet, nu făină albă, pentru că absoarbe umezeala din ingredientele lichide. În plus, datorită lui, compoziția nu mai este lipicioasă și se poate modela mai ușor.

3

Dacă doriți, puteți prăji chifteluțele în ulei. Sigur vor fi mai gustoase, dar poate mai puțin sănătoase.

4

Preparați sosul urmând explicațiile și sfaturile (tips-urile) de la link-ul dat în rețetă.

5

Puteți servi chifteluțele și cu un sos alb, sau pur și simplu cu 2-3 linguri de iaurt gras, sau de smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi, cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

15.07.2019, 11:04

Mulțumesc frumos, Mimi!

Rocsi 1

15.07.2019, 20:11

RODIMUR 1

15.07.2019, 22:13

Mulțumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturugă de Crăciun

de Ancutsa 6

ieri la 19:43

 Supa cu baby  spanac si smantana

ieri la 14:34

Piure de dovleac copt, congelat

ieri la 09:33

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

pe 06.12 la 20:01

RETETA RECOMANDATA
Palacinki cu cartofi