Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

de Panacris in Porc, 27 Sep 2016 | 597 vizualizari

 

Dragi Bucătărași iar vă aduc  o rețetă simplă și la îndemâna oricărui începător. TataZmeu, a vrut din nou  ceva  simplu și bun ;) I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. No, așa că mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, pe care, poate chiar el să o prepare :D Bucățele de porc, asezonate cu muștar și o garnitură pe măsură, tăiței sticlosi din orez, ce nu necesită gătire complementară.


 Rețeta se pliază perfect pentru sloganul "Ziua cand imi rasfat nevasta", adică o pun mai puțin la treabă :D :))) ;)


 


P.S. Plus că Laurențiu-Ionel, aparatul de gătit Multicooker, a fost alături de mine ;) 

 

INGREDIENTE

  • bucățele de carne de porc cca. 500 g,
  • ulei de măsline,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • muștar cca. 100 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru,
  • tarhon,
  • mărar proaspăt,
  • bere fără alcool cca. 500 ml,
  • tăiței de orez cca. 300 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez:

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul START, se lasă la călit cca. 5 minute, cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă bucățile de carne și se lasă la prăjit, cu capacul închis cca. 10 minute. Se oprește programul FRY, apoi se alege programul STEW, se adaugă muștarul, se completează cu cca. 500 ml bere, se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit cca. 60 de minute.

După ce a expirat timpul de gătire, se adaugă tăițeii de sticlă, adică din orez și se lasă la odihnă cu capacul închis, cca. 10 minute, adică niciun fel de gătire.

La expirarea timpului, dacă nu e nevoie să țineți mâncărica la cald, acest minunat aparat poate menține mâncarea caldă pentru 24 de ore, se deconectează de la sursa de curent. Se asezonează la final cu verdeață. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457749
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457750
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457751
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457752
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457753
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457754
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457755
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457756
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457757
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457758
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457759
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457760
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457761
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457762
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457763
retete culinare - Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez 457764

COMENTARII (14)

anca_rm 1

28.09.2016, 09:36

foarte bun , si rapid . Imi plac tare mult taitei din orez , sunt gustosi si se prepara rapid .

noiinbucatarie 1

30.09.2016, 11:35

Rux 1

06.10.2016, 21:25

Ce buna arata mancarica ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55