Pastrama din piept de pui

de Catalina L in Mezel de casa, 10 Ian 2016 | 2252 vizualizari

 

Va propun o varianta de pastrama usor de facut din piept de pui....ce bunatate facuta de casa. M-am unspirat de la reteta lui Lia.


Pastrama este un produs alimentar preparat din carne dezosată de oaie, de capră, de porc, de vacă, de iepure, de gâscă, de pește etc., puternic condimentat, conservat prin sărare, afumare și uscare. Pastrama a fost adusă și în Statele Unite acum mai bine de 100 de ani de imigranți români. Acolo, aceasta se numește "pastrami" și este foarte larg comsumată. Precum cele mai multe inventii bune din viata, pastrama a fost creata din nevoie. Prepararea, care include conservarea carnii, a fost ideala pentru a economisi unele proteine valoroase, atunci cand refrigerarea nu exista. In plus, si cuvantul "pastrama" provine tot din limba romana. Cuvantul romanesc "a pastra" este considerat radacina cuvantului "pastrami" ("pastrama").


 

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de pui dezosate si fara piele
  • 2 linguri de sare
  • 2 buc. frunza de dafin
  • 1,5 linguri zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 2 pahare de apa - sa acopere carnea
  • 1,5 linguri miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri boia ardei dulce afumata
  • piper negru macinat dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Carnea se va macera in 2 pasi :

Prima marinada:

Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul.

Pieptul de pui fara piele se spala bine - se pune int-o cratita cu capac.

Turnati marinada, aveti grija sa acopere complet carnea, puneti capacul si lasati la frigider pentru 24 de ore.

Dupa acest timp carnea se scoate din marinada, se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie.

Se prepara a 2-a marinada:

Se amesteca mierea cu sosul de soia, uleiul, un pic de piper macinat si boia de ardei dulce afumata.

Ungeti bine pieptul de pui cu amestecul obtinut si lasati alte 24 ore la frigider.

Legati carnea cu sfoara de bucatarie pe toata lungimea.

Puneti carnea pe o folie de aluminiu intr-o tava - si dati la cuptor, la 180 de grade pentru 60-70 de minute.

Trebuie sa fie acoperita cu folia la-nceput dar nu inchisa complet (lasati sa rasufle).

Pentru a se rumenni frumos dupa 30-40 de minute o descoperiti- o ungeti cu sucul lasat si o intoarceti de 2-3 ori (din 10 in 10 minute).

Lasati sa se raceasca - minim 10 minute pentru a o putea taia frumos.

Serviti.....

Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

am folosit boia de ardei afumata pentru a-i da gustul afumat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrama din piept de pui 421862
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421863
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421864
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421865
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421869
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421870
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421871
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421872
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421873
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421874
retete culinare - Pastrama din piept de pui 421875

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

11.01.2016, 09:32

Arata tare bine, bunatate de bunatate!

mihaelar63 1

11.01.2016, 11:52

Trebuie sa prepar si eu

noiinbucatarie 1

02.02.2016, 17:28

Cred ca este o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D