Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi

de Andra_Constantinescu in Penne, 3 Mar 2016 | 704 vizualizari

 

Poate ca nu este nicio legatura intre domnul politist Godina si acest preparat, dar pentru ca este concurs, atunci si aceasta reteta este "De la bucatar la justitiar".

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure;
  • sare;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei iute;
  • 200 ml ulei;
  • 1-1,5 l apa;
  • 250 g ciuperci champignon;
  • 100 g mazare congelata;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele;
  • doua frunze de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 5 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • 500 g penne rigate + o lingurita sare + apa pentru fierberea acestora (2-3 l).
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi:

Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse carnea. Se lasa sa se prajeasca putin dupa ce scade apa pe care a lasat-o carnea, apoi se adauga apa (500 ml) si se lasa carnea sa se patrunda. Se mai completeaza cu apa daca este necesar pana cand carnea se face pe jumatate, apoi se adauga ciupercile (spalate) si mazarea congelata si se pune din nou apa cat sa acopere totul, lasandu-se la foc in continuare. Dupa ce s-au fiert carnea, ciupercile si mazarea, se adauga rosiile (care se dau prin robot pentru a obtine o pasta), busuiocul, rozmarinul si o cana cu apa. Se mai tin la foc pana cand se leaga sosul, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si pisat) si patrunjelul verde (spalat si tocat).

Se pune apa cu o lingurita de sare la fiert si cand da in clocote se adauga pastele. Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se scurg de apa.

Pastele se servesc impreuna cu carnea de iepure si sosul pregatit.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-0
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-1
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-2
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-3
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-4
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-5
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-6
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-7
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-8
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-9
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-10
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi-11

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

06.03.2016, 08:30

pastele sunt minunate

Panacris

Panacris 1

09.03.2016, 19:13

Ina

Ina 1

09.03.2016, 19:24

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!