T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete / Mancaruri de legume

Conopida pane

In Mancaruri de legume la 2 Oct 2012

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert) Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta....

Legume cu orez

In Mancaruri de legume la 7 Sep 2012

Curatam si spalam bine legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline 2-3 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat felii si lasam in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa.  Urmeaza vinetele taiate cubulete. Lasam la calit aprox 10 minute. In acest timp punem si...

Vinete umplute

In Mancaruri de legume la 2 Sep 2012

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura. Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.               ...

Salata orientala de cartofi

In Mancaruri de legume la 13 Aug 2012

Fierbem cartofii in coaja si ii curatam dupa ce s-au racit.  Fierbem si ouale tari si le curatam. Spalam bine legumele. Taiem felii pe rand: cartofii, ardeii, rosia si ceapa. Punem sare, piper si otet dupa gust si cateva linguri de ulei si amestecam legumele. Adaugam ouale taiate...

Mancare de spanac

In Mancaruri de legume la 31 Iul 2012

Punem un vas  pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Faina nu trebuie sa se arda.  Adaugam apoi spanacul fiert si tocat si amestecam bine cu faina. Punem vasul inapoi pe foc si adaugam treptat...

Salata de vinete de vara

In Mancaruri de legume la 14 Iul 2012

Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare. Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem...

Cartofi noi cu patrunjel verde

In Mancaruri de legume la 9 Iul 2012

Fierbem cartofii in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Ceapa curatata si spalata o taiem marunt si o calim usor in ulei. Adaugam peste ceapa calita cartofii curatati si taiati cubulete, saram si piperam dupa gust si amestecam bine. Luam...

Zucchini Pane

In Mancaruri de legume la 30 Iun 2012

Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri). Presaram sare si piper pe fiecare feliuta. Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante....

Conopida cu maioneza

In Mancaruri de legume la 25 Iun 2012

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita. Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam. Pregatim maioneza in...

Cartofi noi la cuptor

In Mancaruri de legume la 23 Iun 2012

Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit. Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata. Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra. Putem servi langa orice friptura,...

Dovlecel umplut la cuptor

In Mancaruri de legume la 2 Iun 2012

Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut. Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam. Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine....

Chiftelute din dovlecel

In Mancaruri de legume la 9 Mar 2012

Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa. Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine. Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le...

Mazare cu thuringer

In Mancaruri de legume la 17 Feb 2012

Tocam ceapa si ardeiul si il punem la calit in uleiul incins. Adaugam si thuringerul taiat si mai lasam la calit cateva minute. Turnam apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba moment in care adaugam mazarea congelata. Adaugam sare si piper dupa gust si 3-4 foi de dafin si lasam sa fiarba la foc...

Afisate 31 - 43 din 43 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]