Adinacarla

1

Bucataras
incepator

resita

Bucataras din 05.01.2010

RETETE144
PRIETENI72
Retete

Pizza

In Pizza la 5 Oct 2010

Aluat de pizza : Se pune drojdia la topit cu putin lapte caldut, un praf de sare si putin zahar. Intr-un castron se pune faina, facem un cuib la mijloc si punem: uleiul, sare, zahar, oul, drojdia topita, laptele si incepem sa framantam pana cand obtinem o coca elastica care nu se mai...

Chiftele cu legume

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

Am curatat de coaja cartofii si morcovul. Am spalat bine coaja dovleceilor nu am curatat-o ca era foarte subtire. Am taiat dovleceii in jumatate si le-am scos semintele. Apoi am dat cartofii si dovleceii pe razatoarea mare iar morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici. usturoiul l-am pisat. Am...

Omleta cu crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2010

Crenvustiul l-am taiat rondele si ardeiul fasiute subtiri. Am pus in tigaie crenvustiul si ardeiul, intre timp am batut bine ouale cu-n praf de sare si putin piper. Cand ouale au fost bine batute am pus si o bucatica de branza. Dupa ce crenvustiul a fost usor rumenit am turnat in tigaie...

Tort din budinca

In Torturi la 29 Sep 2010

Am fiert prima data tot laptele. Am preparat pe rand cate o budinca folosind: praful de budinca, 2 linguri de zahar si 500ml lapte. Am infoliat o tava cu folie de aluminiu si am inceput sa asez in ea budincile pe masura ce la faceam. Prima budinca pusa in tava a fost cea de caramel, apoi...

Bastonase de peste

In Pangasius la 23 Sep 2010

Fileul de peste l-am spalat bine apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am taiat carnea de peste fasiute subtiri de aproximativ un cm si le-am condimentat cu sare si piper. Ouale le-am batut ca pentru omeleta si am pus in ele usturoiul pisat. Am dat prin faina pestele apoi prin oul batut si...

Tort

In Torturi la 13 Sep 2010

Blatul: Seaparam albusurile de galbenusuri. batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Cand galbenusurile au fost bine incorporate adaugam si faina in...

Chiftele din dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Am dat pe razatoare dovlecelul dupa ce l-am golit de semninte, apoi l-am stors bine de zeama. Morcovul l-am dat pe razatoare iar usturoiul l-am pisat. Am amestecat toate ( dovlecel+morcov-usturoi) impreuna cu ou sare si piper dupa gust. Deoarece dovlecelul mai lasa zeama am pus si pesmet in...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Piciorusele de la ciuperci, muschiul file, pieptul de pui, le-am taiat bucatele. Morcovul si cascavalul le-am dat pe razatoare. Toate componentele le-am pus in robot si le-am mixat pana cand au devenit pasta. Cu pasta obtinuta am umplut palariile de la ciuperci. Am asezat ciupercile...

Carnati deghizati :))

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Pieptul de pui il feliem subtire ca pentru snitel si-l batem. Invelim in fiecare bucata de piept de pui cate o bucata de carnati si rulam, Ruloul astefl obtinut il dam prin oul batut ca pentru omleta cu-n praf de sare. Apoi dam prin faina, dinou prin ou si la final vom da ruloul prin...

Pui infoliat a la Nadina

In Pui la 8 Sep 2010

Am feliat pieptul de pui in felii groase. Apoi am feliat cascavalul si muschiul file. Cartofii i-am curatat, taiat si prajit. Am uns cu putin ulei o folie de aluminiu pe care am asezat o bucata de piept de pui pe care l-am condimentat cu sare si piper, peste, am pus cateva bucati de...

Prajitura cu branza si bezea

In Prajituri la 5 Sep 2010

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi am amestecat compozitia pentru crema si apoi am asezat-o peste blat in tava. Am dat tava la cuptor 30 de minute. Cele 4 albuse le-am batut spuma impreuna cu zaharul si le-am pus peste...

Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos

In Prajituri la 2 Sep 2010

O lingura de miere, 30 g margarina se topesc la foc mic. Se freaca un ou cu 200g zahar. se pune 1 lingurita praf de copt, 1 pahar de 100ml lapte, 200g faina si apoi se adauga mierea si margarina topita I usor racita. Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 31 Aug 2010

Am curatat, spalat si tocat toate legumele. Intr-o oala am pus putin ulei de masline si am pus legumele sa se caleasca usor. Cand s-au muiat legumele al adaugat apa, am potrivit gustul cu sare si piper si am pus perisoarele si mazarea cand apa a inceput sa clocoteasca.  Perisoarele:...

Omleta cu salam

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Feliile de salam le-am prajit putin in tigaie...intre timp am batut bine ouale si le-am amestecat cu ardeiul tocat marunt, cu branza data pe razatoare si cu maslinele tocate. Am turnat compozitia peste salamul din tigaie. Am intors omleta cu ajutorul unui capac... Am servit cu cascaval si...

Salata de fasole verde

In Salate la 30 Aug 2010

Am fiert tecile de fasole in apa cu sare. Dupa ce s-au racit le-am mixat. Morcovul l-am dat pe razatoarea mica, ceapa am dat-o si pe ea pe razatoare si usturoiul l-am pisat. Am  amestecat fasolea impreuna cu morcovul, ceapa, usturoiul, patrunjelul tocat si apoi am adaugat treptat din...

Bastonase din piept de pui

In Pui la 27 Aug 2010

Am spalat bine pieptii de pui apoi i-am taiat in fasii de grosimea unui deget. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am amestecat apoi cu cateii de usturoi pisati si am potrivit gustul cu sare si piper. Am dat fasiile de carne prin ou apoi prin faina, din nou prin ou si la final prin pesmet...

Chec cu ciocolata

In Dulciuri la 25 Aug 2010

Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa ( am folosit apa deoarece ultima data cand am folosit lapte mi-a iesit cam lipicios checul) Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta...

Chiftele din carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Am amestecat carnea macinata cu ceapa data pe razatoare, mararul tocat, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa, un ou si am potrivit gustul cu sare si piper. Am servit alaturi de cartofi prajiti si rosii.

Chiftelute pane

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Se amesteca carnea macinata impreuna cu: usturoiul pisat, pinea murata in apa si apoi stoarsa, 1 ou, patrunjel, sare si piper. din amestecul obtinut se formeaza in palma bilute. Bilutele se tavalesc apoi prin pesmet. Dupa ce dam bilutele prin pesmet le vom da prin ou batut ca pentru omleta si...

Salata de vinete

In Salate la 19 Aug 2010

Am copt vinetele si ardeii si cand s-au racit le-am curatat coaja. Apoi am tocat vinetele si ardeii, ceapa am dat-o pe razatoare si usturoiul l-am pisat. Am facut o maioneza dintr-un galbenus si ulei, apoi am amestecat treptat in maioneza vinetele si ardeii, ceapa si usturoiul si am potrivit...

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Am curat, spalat si taiat cartofii, apoi i-am pus la prajit. In timp ce se prajeau cartofii am pregatit omleta din oua, branza, masline, ardei. Cand cartofii au fost prajiti am stors uleiul din tigaie si am turnat peste cartofi omleta. Am intors omleta pe partea cealalta folosind un...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 19 Aug 2010

Am spalat si curatat ardeii. Carnea macinata am amestecat-o cu ceapa data prin razatoare, cu orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, ou, si cimbru. Am umplut apoi ardeii cu amestecul obtinut. Am pus ardeii intr-o cratita iar peste ei am turnat apa si am potrivit gustul cu apa si...

Mancare de legume cu pui si galuste

In Mancaruri cu carne la 12 Aug 2010

Cum tot am primit pasari de curte de la soacra si de la mama am avut prin congelator mai multe maruntisuri si m-am gandit sa fac o mancare cu ele. Ceapa, morcovii, telina, patrunjelul si ardeiul le-am tocat si apoi le-am calit putin in ulei pana s-au muiat. Apoi am adaugat maruntisurile de...

Dovlecei Umpluti

In Mancaruri cu carne la 12 Aug 2010

Am curatat dovleceii de coaja iar mijlocul l-am scos cu grija cu ajutorul unei lingurite. Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoare si le-am amestecat cu carnea, am pus si orezul bine spalat si scurs de apa si am amestecat bine toata compozitia adaugand si oul. Am potrivit gustul cu sare si...

Desert rapid si racoros

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Am curatat fructele. Apoi taiat bananele rondele si nectarinele feliute si cubulete. In cateva cupe de sticla am asezat un strat de banane, apoi am continuat cu necatrine, iar banane si la fial necarine. Peste fructe am pus inghetata si am "ornat" cu o lingurita de crema de ciocolata...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de legume la 4 Aug 2010

Am spalat, curatat si tocat toate legumele. Intr-o cratita am pus prima data ardeiul si ceapa sa se caleasca usor in ulei si condimentate cu sare si piper. Cand s-au muiat am adaugat vinetele tocate apoi am pus dovleceii taiati cubulete. Cand legumele amintite mai sus au fost aproape facute am...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Am curatat si feliat vinetele pe lungine. Le-am condimentat cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am potrivit cu sare. Am dat feliile de vinete prin faina, apoi prin ou si le-am prajit in ulei incins. Le-am servit alaturi de sos de usturoi cu iaurt si marar.

Mancare de cartofi si pulpe de pui

In Mancaruri cu carne la 4 Aug 2010

Am curatat, spalat si tocat toate legumele. Prima data am pus in cratita morcovul, ceapa, ardeiul, pastarnacul, patrunjelul, telina in putin ulei cu sare si piper. Cand s-au inmuiat legumele am adaugat apa incalzita si am lasat sa fiarba si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pulpele si...

Carne de gaina prajita cu ou

In Mancaruri cu carne la 30 Iul 2010

Dupa ce carnea fiarta in supa s-a racit am dezosat-o si apoi am condimentat-o cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta iar impreuna cu faina si celelalte condiente le-am facut un aluat de consistenta aluatului de caltite. Am dat bucatile de carne prin aluatul obtinut si le-am...

Supa de gaina de casa si taitei

In Supe la 30 Iul 2010

Am spalat bine carnea si am pus-o sa fiarba in apa cu putina sare. Dupa 20 de minute am scos carnea din apa si am aruncat supa obtinuta. Am pus dinou carnea in alta apa curata impreuna cu legumele ( curatate, spalate ) sare si boabe de piper. Am luat spuma adunata deasupra de cate ori a fost...

Afisate 61 - 90 din 144 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2013

Salata de orez prefiert

publicat la 02.05.2013

Pastrav si ciupercute la gratar

publicat la 30.04.2013

Salata de piept de pui si legume

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Daca cineva rade, razi impreuna cu el! Daca cineva canta, canta impreuna cu el! Daca cineva lucreaza... lasa-l sa lucreze!

 
 
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]