Adinacarla

1

Bucataras
incepator

resita

Bucataras din 05.01.2010

RETETE144
PRIETENI72
Retete / Dulciuri

Tarte cu fructe

In Dulciuri la 1 Mai 2011

Prima data am facut blaturile pentru cele doua tarte: Am separat ouale. Albusele se bat bine cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Galbenusele se adauga cate unu si se incorporeaza ...apoi adaugam faina cernuta in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Forma de tarta am uns-o...

Cuburi cu lapte (by Laura Sava)

In Prajituri la 1 Mai 2011

Deoarece reteta nu-mi apartine o voi copia aici la fel cum am gasit-o: Preparare crema de lapte: Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata...

Tort cu fructe de padure

In Torturi la 14 Mar 2011

Blat: Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in sus. La fel procedam si cand punem cacao. Punem si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Blatul se...

Clatite banatene

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat. Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana. Umplem caltitele cu amestecul de branza se impacheteaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt ( eu am avut o tava de inox).Punem cateva...

Chec din albusuri

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se mixeaza bine albusele cu zaharul adaugat treptat. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza incontinuare. Faina o adaugam in ploaie dupa ce am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt. Adaugam compzitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si deasupra presaram stafidele. Mai bine...

Prajitura cu foi de pandispan

In Prajituri la 20 Feb 2011

  Se fac 3 foi. Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. adaugam apoi faina cernuta, cacao si praful de copt. Coacem 3 foi pe...

Chec cu visine si ciocolata

In Prajituri la 11 Feb 2011

Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa. Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta din galbenuse, zahar, apa si ulei. Am adaugat faina in ploaie si praful de copt stins cu...

Prăjitura Marmorată Cu Jeleu De Vișine By Julie

In Prajituri la 4 Feb 2011

Blat:  Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte...

Tarta cu nuci si ananas

In Prajituri la 7 Ian 2011

Ananasul se scoate din cutie si se pune pe hartie la scurs.  Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma(cu mixerul) cu un vf de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin. Cand albusurile sunt gata, se adauga galbenusurile unul cate unu si uleiul treptat. Se...

Tort "Tunel"

In Torturi la 4 Ian 2011

Mijlocul: Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul...

Budinca de gris

In Dulciuri la 29 Noi 2010

Galbenusele se freaca bine cu zaharul, se toarna grisul si la urma albusele batute spuma tare si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si se pune la copt. Cand blatul s-a rumenit se scoate din cuptor si se toarna deasupra 1 litru de...

Prajitura Gabi

In Prajituri la 9 Noi 2010

Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit. Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele. Din 6 oua, 6 linguri de...

Clatite cu frisca si ciocolata alba

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sare si putin cate putin din lapte si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Am lasat-o 30 de minute la frigider pana cand am facut crema cu care urma sa umplu clatitele. Dupa 30 de minute am copt clatitele in tigaie de teflon si nu am mai folosit ulei...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 30 Oct 2010

Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi  am stor bine de zeama dovleacul. Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 20 Oct 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Intr-un vas se pune faina si se trec mainile prin...

Primele mele savarine

In Prajituri la 17 Oct 2010

Galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma. Peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine. Dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor. Ungem formele cu unt si le umplem 3/4 cu...

Tort din budinca

In Torturi la 29 Sep 2010

Am fiert prima data tot laptele. Am preparat pe rand cate o budinca folosind: praful de budinca, 2 linguri de zahar si 500ml lapte. Am infoliat o tava cu folie de aluminiu si am inceput sa asez in ea budincile pe masura ce la faceam. Prima budinca pusa in tava a fost cea de caramel, apoi...

Tort

In Torturi la 13 Sep 2010

Blatul: Seaparam albusurile de galbenusuri. batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Cand galbenusurile au fost bine incorporate adaugam si faina in...

Prajitura cu branza si bezea

In Prajituri la 5 Sep 2010

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi am amestecat compozitia pentru crema si apoi am asezat-o peste blat in tava. Am dat tava la cuptor 30 de minute. Cele 4 albuse le-am batut spuma impreuna cu zaharul si le-am pus peste...

Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos

In Prajituri la 2 Sep 2010

O lingura de miere, 30 g margarina se topesc la foc mic. Se freaca un ou cu 200g zahar. se pune 1 lingurita praf de copt, 1 pahar de 100ml lapte, 200g faina si apoi se adauga mierea si margarina topita I usor racita. Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem...

Chec cu ciocolata

In Dulciuri la 25 Aug 2010

Am separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa ( am folosit apa deoarece ultima data cand am folosit lapte mi-a iesit cam lipicios checul) Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia obtinuta...

Desert rapid si racoros

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Am curatat fructele. Apoi taiat bananele rondele si nectarinele feliute si cubulete. In cateva cupe de sticla am asezat un strat de banane, apoi am continuat cu necatrine, iar banane si la fial necarine. Peste fructe am pus inghetata si am "ornat" cu o lingurita de crema de ciocolata...

Bezele

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Se bat bine albusele cu praful de sare pana se intaresc, apoi se adauga esenta de rom si se continua sa se bata. Se adauga treptat zaharul si se bate incontinuare pana cand ramane pe paleta mixerului. Apoi se pune pe abur si se continua sa se bata pana cand se topeste tot zaharul. Inainte...

Prajitura cu mac si nuca de cocos

In Prajituri la 17 Mai 2010

BLAT :Se bat cele 7 albusuri adaugand zaharul treptat abia dupa ce albusurile au fost bine batute. Apoi incorporam si cele 4 galbenusuri. Adaugam macul, nuca de cocos si la sfarsit 4 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn. Coacem compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...

Prajitura cu foi

In Prajituri la 16 Mai 2010

Din 250 gr faina, 200 gr margarina. 100gr zahar, cacao, 1 ou intreg, praf de copt si lapte se framanta un aluat potrivit din care mie mi-au iesit 4 foi. Se coc pe dosul tavii. Crema: 4 galbenuse, 250 zahar, 500 lapte, 1 budinca si 3 linguri faina se fierb pana se ingroasa si dupa ce s-a...

Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)

In Prajituri la 16 Mai 2010

Blat Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Crema Galbenusurile se freaca cu...

Tort Egiptean

In Torturi la 6 Apr 2010

Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia  si coacem la foc mic timp de...

Tort aniversar 3 ani

In Torturi la 14 Mar 2010

Blat: Am facut un blat din 9 oua, 9 linguri de zahar si in loc de faina am pus 9 linguri de praf de budinca roz.   Crema: Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri , zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca...

Tort de cacao cu nuca

In Torturi la 13 Feb 2010

Separam albusele de galbenuse. Se bat albusele spuma tare cu sarea, se adauga treptat zaharul si se bate incontinuarepana se intareste beseaua. Se pun galbenusele unul cate unul,faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, amestecand compozitia de jos in sus. Se coace blatul in...

Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)

In Torturi la 27 Ian 2010

Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala. Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se...

Afisate 1 - 30 din 36 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2013

Salata de orez prefiert

publicat la 02.05.2013

Pastrav si ciupercute la gratar

publicat la 30.04.2013

Salata de piept de pui si legume

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi deviza ta este: Nu face astăzi ce poţi face şi mâine!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]