Prajitura Gabi

de Adinacarla in Prajituri, 9 Noi 2010 | 9722 vizualizari

 

Ieri am avut si eu doi sarbatoriti ( sotul si fetita noastra cea mare), chiar daca nu m-am simtit eu bine ( ma lupt de cateva zile cu o raceala nasoala) nu am putut lasa sa treaca neobservata ziua de ieri. Si cum nu am avut "putere" de alte pregatiri speciale am facut o prajitura cu nuca, alune si ciocolata...Nu avea nume prajitura mea asa ca i-am dat numele sarbatoritilor mei

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 100g alune
  • 100g nuca
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 400ml lapte
  • 1 budinca cacao
  • 2 linguri zahar
  • 150 g ciocolata
  • Pentru decor am folosit bombonele marunte de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gabi:

Am folosit si nuca si alune deoarece nu am avut suficienta nuca. Alunele si nuca le-am maruntit cu un cutit.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa nu va speriati cand vedeti pozele...hartia mea de copt nu este alba). Peste hartia de copt am asezat nuca si alunele.

Din 6 oua, 6 linguri de zahar, 5 linguri de faina si 3 linguri de cacao am facut un blat astfel:

Am separat prima data ouale. Se bat bine albusele cu-n praf de sare si apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar. Se adauga si galbenusele pe rand unul cate unu, cand totul este omogen adaugam faina si apoi cacaua.

Blatul astfel obtinut il turnam in tava peste nuca si alune si introducem tava la cuptor. Cand blatul este copt ( a trecut testul scobitorii) scoatem tava. In "gura" tavii asezam un platou si apoi rasturnam prajitura. Desprindem hartia de copt de pe prajitura. Dupa ce am raspurnat prajitura din tava pe platou vom avea nuca si alunele pe partea superioara.

Preparam crema:

Facem o budinca dintr-un plic de budinca de ciocolata, 400ml lapte si 2 linguri zahar. Cand budinca este fiarte punem in ea ciocolata taiata bucati mici si mestecam pana se topeste si amestecul devine omogen.

Turnam crema peste blat si apoi ornam cu bombonele marunte din ciocolata.

TIPS-URI

1

se pot praji putin nuca si alunele inainte de a pune blatul peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gabi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale