Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 15 Sep 2013 | 22229 vizualizari

 

la prepararea aluatului am folosit crema de branza Ceva Fin cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura
  • 1 kg mere
  • scortisoara dupa gust
  • 3 linguri de zahar
  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1 pachet de unt
  • 1/2 plic praf de copt (stins in zeama de la 1 lamaie mica)
  • 100 gr. zahar tos
  • 4 oua
  • scortisoara dupa gust
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr., depinde ce faina folositi, cate de mari sunt ouale, etc)
  • Zahar pudra pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Culegem merele din gradina. ;)


Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot.


Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit.


Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins in sucul de lamaie iar la final adaugam faina cat este necesar. Noua ne place mult aroma de scortisoara, de aceea intotdeauna pun scortisoara atat in umplutura cat si in foi.


Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi il impartim in doua.


Intindem o foaie, o asezam in tava unsa cu ulei,o perforam si asezam merele calite in strat generos.


Intindem si cealalta foaie, o asezam peste mere, nu uitam sa o perforam si dam tava la copt pentru cca 40 min la temp. moderata pana se rumeneste.


O lasam la racit apoi decoram cu zahar pudra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Teo 1

16.09.2013, 22:06

cred ca e un aluat mai bun, mai pufos!

Aurelia 07_07 1

12.12.2013, 19:57

babi5 1

15.12.2013, 00:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale