Prajitura cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 15 Sep 2013 | 21910 vizualizari

 

la prepararea aluatului am folosit crema de branza Ceva Fin cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura
  • 1 kg mere
  • scortisoara dupa gust
  • 3 linguri de zahar
  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1 pachet de unt
  • 1/2 plic praf de copt (stins in zeama de la 1 lamaie mica)
  • 100 gr. zahar tos
  • 4 oua
  • scortisoara dupa gust
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr., depinde ce faina folositi, cate de mari sunt ouale, etc)
  • Zahar pudra pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Culegem merele din gradina. ;)


Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot.


Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit.


Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins in sucul de lamaie iar la final adaugam faina cat este necesar. Noua ne place mult aroma de scortisoara, de aceea intotdeauna pun scortisoara atat in umplutura cat si in foi.


Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi il impartim in doua.


Intindem o foaie, o asezam in tava unsa cu ulei,o perforam si asezam merele calite in strat generos.


Intindem si cealalta foaie, o asezam peste mere, nu uitam sa o perforam si dam tava la copt pentru cca 40 min la temp. moderata pana se rumeneste.


O lasam la racit apoi decoram cu zahar pudra.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Teo 1

16.09.2013, 22:06

cred ca e un aluat mai bun, mai pufos!

Aurelia 07_07 1

12.12.2013, 19:57

babi5 1

15.12.2013, 00:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere turnata