Clatite banatene

de Adinacarla in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 2480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite
  • 500 de grame de branza de vaci
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 250 grame de smantana dulce
  • 250 de grame de zahar
  • stafide
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat.


Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana.


Umplem caltitele cu amestecul de branza se impacheteaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt ( eu am avut o tava de inox).Punem cateva bucati mici de unt si deasupra de caltite.


Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.plbusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de zahar si se continuam baterea pana la dizolvarea complecta a zaharului. Cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate tava din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Introducem dinou la cuptor si se mai coace pana cand se caramelizeaza bezeaua.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

09.03.2011, 21:47

E la favo, o sa incerc si eu candva

MARINUSHA 1

13.03.2011, 20:25

super super...bravo.

adry88 1

12.06.2011, 13:33

gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite banatene