Mini rulouri ...la buchet!

de janet in Dulciuri, 23 Mai 2010 | 2074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 gr faina alba
  • -240 ml lapte caldut
  • -100 gr zahar
  • -80 gr unt topit
  • -2 oua
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de lamaie si portocala
  • -vanilie
  • -mac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulouri ...la buchet!:

Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala,

vanilia si praful de sare.



Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte, zahar si mirodenii.



Framantam bine si lasam pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in trei si il intindem in fasii late cam de 10 -12 cm.



Apoi taiem fasiile din din 10 in 10 cm,-eu am taiat din ochi...

Pe fiecare patratel format punem umplutura pe care o dorim: gem,ciocolata sau nutela,

eu am folosit miez de nuca prajit si macinat, amestecat cu cacao, zahar, un pic de esenta de rom si un pic de lapte, pana a iesit ca o crema.

Am uns o forma

de blat de tort si in mijloc am pus o biluta de aluat in care am pus o lingurita de gem de mure si am presarat peste ea mac. Apoi fiecare rulou format l-am pus in picioare inprejurul bilei de aluat. Am completat asa toata forma, am acoperit-o si am lasat cam 30 de min. sa creasca aluatul.

Dupa ce a crescut frumos, am uns cu ou batut si am dat la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulouri ...la buchet!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

janet 1

25.05.2010, 11:49

Va multumesc si va ofer o imbratisare la...buchet!

jolygina 1

31.05.2010, 18:38

foarte interesant

jolygina 1

03.02.2014, 00:53

ce frumoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata