Mere cu bundita

de Zamfira in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 1308 vizualizari

 

Desert extrem de aromat, un gust perfect dulce-acrisor. Originea acestui desert ,,svab".
Svab: coloniştii germani, francezi, italieni şi spanioli aşezaţi în secolul al XVIII-lea în unele regiuni din Banat şi din Transilvania, germ. Schwabe.
Recomand acest desert celor care nu sunt la dieta :)), odata gustate aceste mere cu bundita, nu vor putea fi lasate deoparte pana nu le gatam.
Sa aveti pofta!!!

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere dulce acrisoare, foarte bine coapte (moi)
  • 250-300 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa
  • zahar pudra vanilata
  • scortisoare
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere cu bundita:

Spalam, curatam merele de coaja si le taiem rondele indepartand mijlocul marului cu o lingurita.


Pudram rondelele cu faina si apoi le dam prin aluat (bundita).


Aluat (bundita): amestecam faina, oul, laptele si apa, adaugam un pic de sare, apoi adaugam zaharul. Omogenizam foarte bine aluatul, trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa ca o smantana (mult mai consistententa decat compozitia pentru clatite).


Rondelele date prin faina si aluat sunt prajite in ulei incins (5-7 minute pe fiecare parte).


O recomandare: prajiti merele intr-un vas, tigaie, etc. cu capac...merele cu bundita sunt foarte neastamparate.


Scoateti rondelele pe un servet absorbant.


Cand se mai racesc rondelele, le pudram cu zahar pudra vanilata si scortisoare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere cu bundita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Ubulika 1

21.03.2013, 10:31

ela 1

26.03.2013, 16:59

are bundita,ca a venit iarna

Panacris 1

26.03.2013, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu kaki