Prajitura Valurile Dunarii

de Moni_alex in Dulciuri, 2 Sep 2015 | 12838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • un plic praf copt
  • o lingura cacao
  • 200 gr visine
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • un plic budinca vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic intaritor frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs.

Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao.

Turnam intr-o tava de dimensiuni 20/30 cm tapetata cu hartie de copt compozitia alba.Peste aceasta turnam compozitia cu cacao apoi se repartizeaza visinele scurse.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 minute.

Pentru crema se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca in continuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa  sa se raceasca si amesteca din cand in cand ca sa nu formeze crusta sau se acopera cu folie alimentara.

Se bate  frisca cu pliculetul de intaritor pana se ingroasa si se adauga in crema de vanilie rece pana se omogenizeaza bine.

Se intinde crema peste prajitura rece si se niveleaza bine.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pana se omogenizeaza, se lasa se racoreasca putin si se intinde peste crema.Cu ajutorul unei furculite se traseaza valuri pe intreaga suprafata.

Se da prajitura la rece pentru cateva ore iar apoi se taie bucati cu un cutit care se trece prin apa fierbinte.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Madam Marin,,