Prajitura Valurile Dunarii

de Moni_alex in Dulciuri, 2 Sep 2015 | 3087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • un plic praf copt
  • o lingura cacao
  • 200 gr visine
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • un plic budinca vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic intaritor frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs.

Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao.

Turnam intr-o tava de dimensiuni 20/30 cm tapetata cu hartie de copt compozitia alba.Peste aceasta turnam compozitia cu cacao apoi se repartizeaza visinele scurse.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 minute.

Pentru crema se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca in continuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa  sa se raceasca si amesteca din cand in cand ca sa nu formeze crusta sau se acopera cu folie alimentara.

Se bate  frisca cu pliculetul de intaritor pana se ingroasa si se adauga in crema de vanilie rece pana se omogenizeaza bine.

Se intinde crema peste prajitura rece si se niveleaza bine.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pana se omogenizeaza, se lasa se racoreasca putin si se intinde peste crema.Cu ajutorul unei furculite se traseaza valuri pe intreaga suprafata.

Se da prajitura la rece pentru cateva ore iar apoi se taie bucati cu un cutit care se trece prin apa fierbinte.

POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

03.09.2015, 15:26

delicioasa!

Moni_alex 1

03.09.2015, 23:39

Multumesc!

Rocsi 1

04.09.2015, 20:40

Este o prajitura super delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!