Desert tarta cu branza dulce si agrise

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 2630 vizualizari

 

Ora de dulce!
Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in mine! 
 
Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 gr. unt gras( 82%) Eu il prefer pe cel din Liddl, deoarece nu are apa.
  • 350 gr. faina patiserie
  • 1 ou mare
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru infainat
  • tava dreptunghiulara cu inel detasabil

Crema de branza:

  • 6 oua
  • 1 kg branza dulce
  • 300 gr. zahar
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 125 gr. amidon
  • 75 gr. gris
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 gr. iaurt grecesc
  • 1/2 punga agrise uscate( cam o canita)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si agrise:

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute.

Crema de branza se prepara usor; se amesteca cu mixerul ouale si zaharul, se pune branza in doua trei transe, apoi iaurtul, zeama si coaja de lamaie, vanilia si la final amidonul, grisul si praful de copt.

Se scoate blatul de la rece se intinde foaia pe o suprafata infainata bine, la fel si sucitorul si se aduce la dimensiunea tavii de copt.

Tava se tapeteaza cu unt si faina, apoi se asaza foaia de aluat in diverse forme. Deasupra foii se pune crema de branza si se adauga agrisele uscate.

Prajitura se coace la 190 de grade Celsius, pana ce devine ferma deasupra, posibil sa dureze undeva intre 45 de minute si o ora in functie de cuptor.

Eu am decupat cu forma rotunda cand s-a racit tarta, pentru prezentare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si agrise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

21.11.2017, 20:33

elucubratiiculinare, iti multumesc!

RuxyRux 1

21.11.2017, 20:34

Multumesc Rocsicuta!

RuxyRux 1

21.11.2017, 20:34

Multumesc Oanapi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu branza si stafide