Cornulete cu nuca

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Sep 2011 | 5448 vizualizari

 

Reteta are ceva vechime in familia noastra; eu o fac doar de vreo trei ani incoace. Imi place ca e un dulce usor de facut, se poate pregati si in zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 300 g faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca:

Am pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat.

Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am format cornuletele. Aluatul e destul de lipicios, trebuie lucrat repede, sa nu se inmoaie de la caldura mainilor.

Cornuletele le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor, cca 12 minute, pana au inceput sa se rumeneasca. Calde le-am trecut prin zahar pudra.

Am preluat, de data aceasta, ideea Laurei Sava si am taiat si eu cateva forme, pentru decor; am obtinut braduti si stelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.09.2011, 15:37

cornulete din astea as manca zilnic asa mult imi plac

Kadia80 1

04.12.2011, 19:32

ce frumusele sunt!

Xandrinne 1

07.12.2011, 21:08

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata