Ciocolata de casa

de ela in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 6146 vizualizari

 

aveam o cutie de lapte praf pentru copii care trebuia folosita...ciocolata a iesit putin mai moale pentru ca laptele praf era foarte fin si nu a absorbit siropul decat foarte greu...gustul insa... a fost bun

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte praf
  • 350 gr yahar
  • 250 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 200 ml apa
  • 1fiola esenta de rom si inca o lingurita
  • nuca
  • stafide
  • goji
  • caju
  • 1lingurita esenta cafea,optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Punem intr-o craticioara,la foc mic,apa cu yaharul si amestecam din cand in cand,pana se inroasa siropul,cam 15minute.Oprim focul si punem treptat bucati de unt,amestecand contiunuu pana se topeste untul.Punem esenta de rom dupa gust.

Cu vreo ora inainte,punem la inmuita stafidele in fiola de rom si goji in putina apa calda.Rupem caju,nuca sau ce vrem sa punem in ciocolata.

Amestecam laptele praf cu cacaoa,apoi turnam siropul si amestecam energic.Incorpram apoi stafidele si goji bine stoarse,nucile si omogeniyam.Punem esenta de cafea.Punem intr+o forma si dam la rece cateva ore.Taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa