Branzoaice cu urda si marar

de delia64 in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 9699 vizualizari

 

Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie.
  • 500 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 50 ml. ulei
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura
  • 700 gr. urda
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 legatura marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu urda si marar:

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .


Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .


La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .


Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .


Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .


Umplutura


Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .


Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .


Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .


In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

delia64 1

04.05.2014, 21:59

Rocsi

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 12:59

foarte gustoase

delia64 1

05.05.2014, 13:08

Iubitica Trendy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase