Branzoaice cu urda si marar

de delia64 in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 7542 vizualizari

 

Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie.
  • 500 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 50 ml. ulei
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura
  • 700 gr. urda
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 legatura marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu urda si marar:

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .


Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .


La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .


Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .


Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .


Umplutura


Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .


Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .


Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .


In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .


Pofta buna !!!


 

TIPS-URI

1

Se pot pudra cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

delia64 1

04.05.2014, 21:59

Rocsi

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 12:59

foarte gustoase

delia64 1

05.05.2014, 13:08

Iubitica Trendy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase