Pasca cu aluat

de Gicuta69 in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 4249 vizualizari

 

Aceasta reteta o pregatesc de cativa ani de Pasti.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -150 g zahar
  • -50 g unt
  • -50 ml ulei
  • -3 gabenusuri +1 pentru uns
  • -250 ml lapte
  • -25 g drodie
  • -esente
  • -coaja de citrice
  • -sare
  • Umplutura:
  • -700 g branza de vaci
  • -3 oua
  • -3-4 linguri smantana grasa
  • -200 g zahar
  • -4 linguri gris
  • -100 g stafide
  • -zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -coaja citrice
  • -un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat:

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească pana isi dubleaza volumul


În alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zahărul vanilat şi ouăle. Se amestecă cu mixerul, iar la sfârşit se adaugă stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.


Cand a crescut aluatul se imparte in doua . Din jumătate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealaltă jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom asezam peste umplutura.


Ungem pasca cu galbenus o mai lasam la crescut o jumatate de ora şi o dam la cuptorul încălzit în preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

03.04.2015, 15:25

super

Rocsi 1

03.04.2015, 19:33

Cat de bine arata!

marcela1979 1

06.04.2015, 14:00

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca a la Buni