Beigli cu nuca

de Rocsi in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 8020 vizualizari

 

De cand s-a racit afara am un chef nebun sa fac dulciuri cu aluat dospit si sa stau doar prin jurul cuptorului. Pentru acest week-end am ales beigli cu nuca pentru ca de mult timp ii aveam pe lista de asteptare. Au iesit atat de buni si aromati!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 230 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 130-150 ml lapte
  • 530 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat

Umplutura de nuca:

  • 500 gr nuca macinata
  • 100-150 ml lapte
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa da lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beigli cu nuca:

Aluatul:
Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.
Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.

Laptele il punem treptat pana aluatul devine omogen si framantam bine sa fie incorporate toate ingredientele.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit cam 1 ora dar intr-un loc mai cald.
Umplutura de nuca:
Infierbantam laptele.
Amestecam nuca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom.
Punem lapte treptat pana obtinem o crema de nuca.

Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in trei.
Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire si dreptunghiulara.
Impartim umplutura tot in trei, punem pe fiecare foaie si o intindem cu o lingura.

Lateralele le indoim putin spre interior pentru a nu iesi umplutura, apoi rulam fiecare foaie in parte.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam rulourile obtinute.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si ii mai lasam 15 minute sa dospeasca.
Batem galbenusul si ungem beigli cu ajutorul unui penson.
Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam sa se racoreaca.
Vii recomand cu drag pentru ca sunt deliciosi.
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Beigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci