Eclere cu ciocolata

de Zambareata in Dulciuri, 6 Feb 2012 | 2127 vizualizari

 

Eclerele au fost prajiturile mele preferate in copilarie si sunt si acum.Sursa de inspiratie???de pe ici-colo,crema de la bitza...am avut ceva probleme cu crema:))am stricat un litru de lapte degeaba:))si am aruncat totul ca mi-a iesit numai cocoloase si nici nu mi-a iesit ca o budinca,dar pana la urma am reusit:D

 

INGREDIENTE

  • Pt. cojile de eclere:
  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei
  • sare,zahar(un varf de cutit)
  • Pt. crema de ciocolata:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 450 ml lapte
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao 
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri frisca lichida 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu ciocolata:

Cojile:


Punem apa la fiert cu uleiul, sarea si zaharul, cand a inceput sa fiarba apa adaugam faina in ploaie si omogenizam bine,\. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se formeaza bastonase cu posh-ul sau cu o punga rupta intr-un colt, daca nu aveti posh sau puteti forma bilute (eu am facut de ambele )Dam tava la cuptorul incins la foc iute timp de 15 minute, ca sa se formeze golul de aer si apoi inca 10 minute la foc mic pt a se coace in in interior. Cand s-au rumenit frumos le scoatem din cuptor si le lasam la racit.


Crema:


Laptele se amesteca cu ciocolata si cacaoa si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin albicioase, adaugam amidonul peste galbenusuri si omogenizam bine. Cand s-a topit ciocolata se adauga continutul peste oua si se amesteca incontinuu. Se toarna compozitia in oala la foc mic si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca si cand e gata lasam sa se raceasca.


Glazura:


Se topeste ciocolata impreunca cu frisca la foc mic.


Asamblare:


Se taie capacelul eclerelor,se adauga crema,se pune capacelul si se glazureaza...


Pofta Buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Zambareata 1

11.02.2012, 14:10

multumesc tuturor de aprecieri

Zambareata 1

11.02.2012, 14:11

multumesc horia...nici daca vroiam nu imi iesea puiutuleclerele au iesit foarte bune,parca erau cumparate

Cris2711 1

11.02.2012, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu vanilie